Anampses meleagrides

View previous topic View next topic Go down

Anampses meleagrides

Post by Trond Erik on Sun Nov 16, 2014 7:22 pm


ANAMPSES MELEAGRIDES
Norsk navn: Flekkgylte.
Engelsk navn: Spotted wrasse.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Anampses en en slekt av gylter 13 arter. Det som skiller Anampses-gylter fra andre gylter er blant annet et enkelt par av fremoverstående tenner foran i kjeven, hode uten skjell og en heltrukket laterallinje Det er vanskelig å artsidentifisere og skille mange Anampses-gylter da de fleste arter har minst tre distinkte fargefaser.

I naturen er Anampses-gylter oftest assosiert med korallrev der de kan søke tilflukt mellom steiner og koraller. De vil også søke skjul i sandbunn dersom de trives, og vil sove der om natten.

Korallrevet sørger også for maten deres da de lever av mindre skalldyr de plukker fra steiner og knuser med de kraftige kjevene. Mageanalyse av Anampses cuvier viste at majoriteten av maten besto av små reker og amfipoder, men kopepoder, isopoder or krabber var også vanlige. I tillegg vil en del av de større artene kunne spise forskjellige ormer.

Rent generelt danner Anampses-gylter grupper der hannen som oftest er større og mer fargerik enn hunnene. De bruker det meste av dagen på å lete etter mat. Unge individer har også ofte annerledes farge enn hunnene. Små hanner har aldri blitt funnet og det antas derfor at unge individer utvikler seg til kjønnsmodne hunner som så igjen kan utvikle seg til terminalfase hanner dersom det er åpning for det. Med andre ord er de sekvensielle hermafroditter.

.:UTSEENDE:.
Hos hunner av Anampses meleagrides er grunnfargen mørkebrun med oransje-ish farge i pannen og på undersiden, mens kroppen har hvite eller grå flekker, mens halefinnen er gul. Hunnen kan dermed forveksles med A. melanurus. Hannen har mørkelilla, irregulære flekker på kinn og gjellelokk, mens kroppen har blå flekker som er runde foran men som blir avlange og nærmest strekete mot buken. Halefinne har blå flekker. Hannen kan forveksles med hanner av A. geographicus. Hannen kan bli 22 cm i lengde som fullt utvokst, hunnen blir betydelig kortere.

.:ATFERD:.

.:MATVANER:.

.:SYKDOM:.
A. meleagrides er antatt likhet med andre Anampses-gylter å tåle frakt dårlig.

.:OPPDRETT:.

.:KILDER:.
Om slekten Anampses: http://reefkeeping.com/issues/2005-08/hcs3/index.php
Om slekten Anampses: http://reefbuilders.com/2015/05/15/leopards-tamarins-show-teeth/

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
Dette er en enkel fisk å holde så sant man finner et individ som har klart transporten godt. Aktivitetsnivået og størrelsen tilsier at den minimum bør ha tilgang til 500 liter.

_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum