Aluterus scriptus

View previous topic View next topic Go down

Aluterus scriptus

Post by Trond Erik on Sun Nov 16, 2014 5:54 pm


ALUTERUS SCRIPTUS
Norsk navn: Langhalet filefisk.
Engelsk navn: Scribbled leatherjacket filefish.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Aluterus er en slekt av filefisk (familien Monacanthidae) med fire arter. Filefisker er en stor famile av fisker med totalt 107 arter fordelt over 26 slekter.

Felles for filefisker er en lateralt sammenpresset kropp; myke, enkle finner; lang snute; øyne høyt på hodet; et horn i pannen som kan heves og senkes; og en hard, ru hud (som er opphavet til navnet "filefisk").

De er ikke spesielt dyktige svømmere. De har variert diett, noen lever utelukkende av alger, andre av små virvelløse dyr som tunikater og svamper og andre av koraller.

.:UTSEENDE:.
Aluterus scriptus er som ung gulbrun med mørke flekker. Som utvokst er den olivenbrun til grå med irregulære blå linjer og flekker-, den kan ha svarte flekker på hodet. Den skiller seg fra mange andre filefisker ved den store halefinnen. Som utvokst kan den bli 110 cm i lengde.

.:ATFERD:.
A. scriptus er en svært fredelig og tildels sky fisk. Den kan være aggressiv mot artsfrender, selv om det som oftest går greit å innføre flere individer i det samme karet samtidig. Den bør ikke gå sammen med aggressive eller veldig aktive fisker, da disse kan stresse den slik at den ikke får i seg mat.

.:MATVANER:.
A. scriptus er ikke revstrygg og vil kunne nappe på mange forskjellige nyttedyr samt koraller. I naturen lever den av alger, skalldyr, muslinger, reker, tunikater og gorgoniaer, m.m.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
Dette er en enkel og fredelig fisk men med tilbøyelighet til å nappe på koraller og nyttedyr. Den kan også få en anseelig lengde. Den egner seg derfor best i akvarier med fokus på fisker. Minimumsvolum er 3000 liter.

_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum