Chaetodon guttatissimus

View previous topic View next topic Go down

Chaetodon guttatissimus

Post by Trond Erik on Sun Nov 16, 2014 4:21 pm


CHAETODON GUTTATISSIMUS
Norsk navn: Småflekket sommerfuglfisk
Engelsk navn: Peppered butterflyfish.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Chaetodon er en stor slekt av tropiske fisker som hører til familien Chaetodontidae (sommerfugfisker). Slekten inneholder omtrent 90 forskjellige arter, mange av dem er svært vakre.

Dessverre har mange sommerfuglfisker fra slekten Chaetodon polypper fra koraller på menyen, og noen av dem er obligate korallivorer, dvs at de utelukkende lever av korallpolypper. I likhet med keisere vil graden av napping variere fra individ til individ innen én art, og vil også påvirkes av hvor mye den mates, og med hva. Mange av dem er også sarte og vil ikke trives sammen med aggressive og viltre fisker. Dette gjør til sammen at sommerfuglfisker på generell basis egner seg mest for erfarne akvarister som kjenner deres behov og atferd.

Sommerfuglfisker er lateralt sammentrykte og det er generelt vanskelig til umulig å bestemme kjønn på et individ basert på ytre trekk.

.:UTSEENDE:.
C. guttatissimus har kremfarget kropp med små, mørkegrå flekker fordelt i linjer. Rygginnen har en gul kant og det er en oransje flekk over haleroten. Den har den typiske vertikale øyestripa som er så vanlig hos sommerfuglfisker. Som fullt utvokst kan den bli 12 cm i lengde.

.:ATFERD:.
C. guttatissimus opptrer ofte i par og små grupper. Den går ofte sammen med sommerfuglfisken Chaetodon punctatofasciatus.

.:MATVANER:.
Som så mange andre sommerfuglfisker har C. guttatissimus koraller på dietten, men i naturen den atas også å leve av alger og bentiske virvelløse dyr. Enkelte individer kan være vanskelige å få til å spise.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
C. guttatissimus er ikke revs-trygg og moderat vanskelig å holde. Den bør ha minimum 350 liter

_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum