Chaetodon falcula

View previous topic View next topic Go down

Chaetodon falcula

Post by Trond Erik on Mon Apr 07, 2014 6:08 pm


CHAETODON FALCULA
Norsk navn:
Engelsk navn: Blackwedged butterflyfish, Falcula butterflyfisk og Sickle butterflyfish.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Chaetodon er en stor slekt av tropiske fisker som hører til familien Chaetodontidae (sommerfugfisker). Slekten inneholder omtrent 90 forskjellige arter, mange av dem er svært vakre.

Dessverre har mange sommerfuglfisker fra slekten Chaetodon polypper fra koraller på menyen, og noen av dem er obligate korallivorer, dvs at de utelukkende lever av korallpolypper. I likhet med keisere vil graden av napping variere fra individ til individ innen én art, og vil også påvirkes av hvor mye den mates, og med hva. Mange av dem er også sarte og vil ikke trives sammen med aggressive og viltre fisker. Dette gjør til sammen at sommerfuglfisker på generell basis egner seg mest for erfarne akvarister som kjenner deres behov og atferd.

Sommerfuglfisker er lateralt sammentrykte og det er generelt vanskelig til umulig å bestemme kjønn på et individ basert på ytre trekk.

.:UTSEENDE:.
C. falcula har en hvit kropp med en rekke smale, vertikale mørkegrå linjer på kroppen. Den har to kileformete svarte felt på øvre del av ryggen, pekende nedover. Den har også et svart bånd som går gjennom øyet. Toppen av ryggen samt halefinnen er gul. Som fullt utvokst kan den bli 20 cm i lengde.

.:ATFERD:.
I naturen finner man som oftest C. falcula i par eller i mindre grupper. Nær slektning med C. ulietensis som finnes i det vestlig og sentrale Stillehavet. Den er aggressiv mot artsfrender og to bør bare holdes sammen dersom de er et etablert par.

.:MATVANER:.
Som så mange andre sommerfuglfisker har C. falcula koraller på dietten, spesielt steinkoraller, men den lever også av andre virvelløse dyr, inkludert anemoner. Den er dermed ikke kompatibel med mange akvarier.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
Denne fisken egner seg best i akvarier uten mye koraller. Den bør ha minimum 500 liter

_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum