Holothuria hilla

View previous topic View next topic Go down

Holothuria hilla

Post by Trond Erik on Sat Apr 05, 2014 3:43 pm


HOLOTHURIA HILLA
Norsk navn:
Engelsk navn: Tiger tail sea cucumber og Sand sifting sea cucumber.

NB: På engelsk kalles også Holothuria thomasi for "tiger tail".

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Holothuria er en slekt av sjøpølser i familien Holothuriidae. Sjøpølser i Holothuriidae-familien kjennetegnes ved å ha tubeføtter som de bruker til å bevege seg med. I tillegg har kroppen ofte knotter og utvekster som kalles papillae. Flere av artene i denne familien lever av detritus som de finner ved hjelp av tentaklene sine i substratet.

Sjøpølser i Holothuriidae-familien har ofte Cuvierian-organ, som er assosiert med toksinet holothurin. Dette organet består av en rekke klebrige tråder som sjøpølsen kan skyte ut dersom den føler seg truet. Trådene inneholder holothurin og dette kan skape store problemer i et lite, lukket miljø som et akvarium er. Dersom dette skulle skje bør man bruke kull, kraftig skumming, og foreta vannbytter. Det er også ekstra viktig å fjerne sjøpølser raskt fra et akvarium etter at de har dødd slik at ikke holothurin slippes ut i akvariet.

.:UTSEENDE:.
Holothuria hilla er rød eller oransje med en rekke hvitaktige pigger. Den kan bli 30 cm i lengde.

.:ATFERD:.
H. hilla er et fredelig dyr. Den inneholder toksiner, men faren for at den skal slippe ut disse er små og mest knyttet til om den skulle ende opp i ei sirkulasjonspumpe. Den vil som oftest holde en del av kroppen skjult inne i ei hule eller en sprekk. Skulle den føle seg truet vil den raskt trekke kroppen inn i skjul.

.:MATVANER:.
H. hilla lever av detritus og vil saumfare sanda etter mat. Den trenger mye sand (og dermed plass). Har den ikke nok sand bør den fores vha synkende pellets som går i oppløsning i sanda.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
H. hilla er relativt enkelt å holde i fangenskap. Som andre sjøpølser kan den skille ut toksiner dersom den skades eller dør, som kan, i verste fall, skade andre dyr i akvariet. Som utvokst bør den ha minimum 1000 liter.
http://illiweb.com/fa/pbucket.gif

_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum