Pentacta anceps

View previous topic View next topic Go down

Pentacta anceps

Post by Trond Erik on Fri Apr 04, 2014 10:14 pm


PENTACTA ANCEPS
Norsk navn:
Engelsk navn: Spiny sea cucumber.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Pentacta er en slekt av sjøpølser i familien Cucumariidae. Felles for sjøpølser i denne familien er at de har flere forgrenete tentakler som de bruker til å fange plankton med. Enkelte arter inneholder toksinet holothurin som de vil skille ut dersom de skades, dør eller under forplantning.

.:UTSEENDE:.
Pentacta anceps er sylinderformet og har åtte, fjærete tentakler og munn i den ene enden og anus i den andre. Kroppen er gul og grønn med rader av rosa pigger. Den kan bli 13 cm i lengde.

.:ATFERD:.
Pe. anceps vil plassere seg på steder med mye strøm for å kunne fange plankton, gjerne på en vertikal flate. Den inneholder toksin som potensielt kan være skadelig for andre beboere i et akvarium. Når det er sagt sies det at det skal mye til før denne arten slipper toksiner ut i vannet og den regnes dermed som mindre risikable enn f. eks sjøepler.

.:MATVANER:.
Pe. anceps lever av plankton den fanger med tentaklene sine. Den er således en filterføder og vil kunne ha godt av ekstra fóring, spesielt i næringsfattige akvarier. Den kan formere seg seksuelt og aseksuelt. Sistnevnte skjer ved at den deler seg i to, de to nye delene vil deretter utvikle munn og anus.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
Pe. anceps er er et moderat vanskelig dyr å holde i fangenskap da den trenger vann med store mengder mikroorganismer. I tillegg kan den skille ut toksiner dersom den skades eller dør, som kan, i verste fall, skade andre dyr i akvariet.

_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum