Bispira guinensis

View previous topic View next topic Go down

Bispira guinensis

Post by Trond Erik on Fri Apr 04, 2014 6:59 pm


BISPIRA GUINENSIS
Norsk navn:
Engelsk navn:

.:BESKRIVELSE:.
Bispirae er en slekt av havbørsteormer (dyr i klassen Polychaeta) som hører til familien Sabellidae. Dyr fra familien Sabellidae kalles fjærormer på norsk.

.:UTSEENDE:.
Fjærormer i slekten Bispira har - som andre Sabellidaer - en krone av mate-fjær som den bruker til å filtrere ut små partikler fra vannet. Denne kronen består av to sammenhoper av fjær som danner to vifter. Selve ormen skjuler seg i en tube laget av sand, skjell og lignende og bare kronene stikker ut fra den ene åpningen av røret.Kroppen på fjærormen er glatt og består ofte av åtte ledd. På bakenden har den omdannete børster som den bruker til å feste seg med. Fargen på kronen kan varierer, og vanlige farger er rød, brun og beige, også av og til med bånd. Den største arten, kjempefjærorm, kan bli 18 cm i lengde.

.:ATFERD:.
Fjærormer er helt fredelige, stillestående dyr selv om de kan plage nærliggende koraller med kronene sine. De kan formere seg aseksuelt dersom de deles opp, men kan også formere seg seksuelt.

.:MATVANER:.
Fjærormer er filterfødere og vil leve av små partikler de fanger med kronene sine. Større partikler vil de bruke til å lage rørende sine.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
Dette er et enkelt dyr å holde dersom man har nok næring i vannet de kan filtrere ut. Siden de er immobile kan de gå i nanoakvarier.

_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum