Siganus uspi

View previous topic View next topic Go down

Siganus uspi

Post by Trond Erik on Tue Apr 01, 2014 7:53 pm


SIGANUS USPI
Norsk navn: Tofarget revefjes.
Engelsk navn: Bicolored foxface.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Siganus er en slekt av fisker som teller 28 arter. På norsk kalles disse fiskene for kaninfisker. De har alle en liten, kaninlignende munn. De har også en modifisert ryggfinne som inneholder giftpigger.

Fisker i denne familien går ofte i par der det ene fisken vil holde utkikk etter predatorer mens den andre beiter etter mat.

NB: Tidligere var denne slekten delt i to slekter der artene med mørkt ansikt hadde slektsnavnet Lo.

.:UTSEENDE:.
Siganus uspi er mørkebrun til svart på fremre 2/3-del av kroppen mens bakdelen er gul. Den kan ha et hvitt bånd i ansiktet og har en gule flekk ved basen til brystfinnene samt gule brystfinner. Den kan bli 24 cm i lengde som fullt utvokst.

.:ATFERD:.
S. uspi er en rolig fisk som stort sett får være i fred av andre fisker. Den er herbivor og vil bruke mye tid på å gresse etter alger.I naturen vil ungfisker gå i stimer på opp til flere hundre individer mens voksne som oftest ses i par.

.:MATVANER:.
S. uspi er en utpreget algeeter og er også kjent for å kunne spise forskjellige former for pestalger, deriblant grønne boblealger, dette vil derimot variere fra individ til individ. Dersom de ikke får i seg nok mat kan det hende de vil nappe på forskjellige typer koraller. De vil også kunne ta preparert for.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
S. uspi er en enkel fisk å holde men størrelsen tilsier at den bør ha en del svømmeplass, minimum 500 liter. Håndtering av fisken må skje med forsiktighet da pigger i ryggfinnen er giftige og kan gi stygge og ubehagelig sår. Les mer om dette her: http://www.reefcentral.com/forums/showthread.php?t=966728


_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum