Amblycirrhitus pinos

View previous topic View next topic Go down

Amblycirrhitus pinos

Post by Trond Erik on Tue Apr 01, 2014 12:30 pm


AMBLYCIRRHITUS PINOS
Norsk navn: Rødflekket haukefisk.
Engelsk navn: Redspotted hawkfish.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Amblycirrhitus er en slekt av korallvoktere/haukefisker som inneholder seks arter.

I likhet med andre korallvoktere er Amblycirrhitider kraftige fisker med stort hode. Generelt sett er det ikke mulig å skille hanner fra hunner, og hunner vil skifte kjønn til hann dersom den dominante hannen i et harem (for de arter som har harem) skulle dø eller forsvinne. De er generelt enkle og hardføre fisker å holde i fangenskap og de fleste artene er mellom 7 og 15 cm i lengde.

Korallvoktere er dagaktive og tilbringer mye tid liggende på koraller der de venter på at byttedyr skal komme forbi.

.:UTSEENDE:.
Amblycirrhitus pinos har hvitt mellomrom mellom de fire første svarte båndene og som krysses av tynne, guleaktige, brune bånd. Hodet og ryggfinnen har røde flekker. Basen av halefinnen har et svart område. Det er også en svart flekk ved basen av bakre del av ryggfinnen. Som fullt utvokst kan den bli 9,5 cm i lengde.

.:ATFERD:.
A. pinos er en fredelig fisk som vil tilbringe mye tid på en høyereliggende korall eller avsats der den kan vokte på eventuelle byttedyr som måtte komme forbi. Den er trygg mot det meste bortsett fra veldig små fisker, reker og skalldyr. De kan bli territorielle ovefor sin favoritt-plass, men er ellers fredelig mot alle bortsett fra artsfrender.

.:MATVANER:.
A. pinos er allsidig i kosten og vil spise det meste som tilbys. Den vil også kunne angripe små fisker, reker og skalldyr etersom den blir eldre og større, spesielt nyinnsatte dyr som den ikke er vandt med. Den lærer seg raskt å tigge etter mat og kan trenes opp til å spise fra hånden. I naturen lever den av små rekedyr som kopepoder, reker og reke-larber, krabber og krabbelarver og børstemark.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
Dette er en enkel og hardfør fisk å holde, men man bør være ops på at den kan finne på å angripe små nyttedyr og fisker.

_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum