Amblygobius semicinctus

View previous topic View next topic Go down

Amblygobius semicinctus

Post by Trond Erik on Tue Apr 01, 2014 12:07 pm


AMBLYGOBIUS SEMICINCTUS
Norsk navn:
Engelsk navn: Halfbarred goby.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Amblygobius er en slekt av gobyer med 14 medlemmer. I motsetning til de fleste andre gobyer som tilbringer mye tid liggende på substratet, er Amblygobier stort sett i vannsøylen. De fleste arter er også altetende, og spiser dermed alger i tillegg til små dyr.

.:UTSEENDE:.
A. semicinctus har en grønnbrun kropp med komplekse mønstre som består av horisontale rader av små hvite flekker, fem smale brune bånd på flankene, et mørkebrunt bånd fra snuten gjennom øyet til overdelen av ryggen, hvite prikker og striper på kinnene, røde flekker med svarte kanter på hodet, en stor brun flekk over gjelleåpningen, en stor rødbrun til svart flekk på basen til halefinnen, 1-2 små svarte flekker på halefinnen, forlengete tredje og fjerne stråle i ryggfinnen og avrundet halefinne. Den kan bli 11 cm i lengde som fullt utvokst.

.:ATFERD:.
A. semicinctus er en rolig og revssikker fisk. De er lite aggressive bortsett fra ev mot artsfrender (og fra lignende arter). De antas også å ikke plage koraller og annet man ønsker å beholde.

.:MATVANER:.
A. semicinctus vil tilbringe det meste av tiden med å sile substrat på jakt etter smådyr og alger. Den vil også lære seg å ta preparert fór, og det i større grad enn K. rainfordi. I liket med K. rainfordi vil den sile substrat etter mat, men siden den er større vil den gjøre dette mer effektiv og også nå dypere ned i sanda. I motsetning til sovekutlinger (Valenciennea sp.) vil den heller ikke forårsake like mye sandstorm når den gjør dette.

Analyse av mageinhold har vist at de i naturen lever av tynne, uforgrenete filamentøse alger, kopepoder, børstemark, dekapode reker, amfipoder og nematoder (som kan ha vært innvollsparasitter).

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
Dette er en enkel fisk og fredelig fisk. Den bør minimum ha 130 liter.

_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum