Paracheilinus flavianalis

View previous topic View next topic Go down

Paracheilinus flavianalis

Post by Trond Erik on Mon Mar 24, 2014 8:21 am


PARACHEILINUS FLAVIANALIS
Norsk navn:
Engelsk navn: Yellow-fin flasher wrasse.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Paracheilinus er en slekt av gylter med 17 arter. Gylter i denne slekten kalles "flasher wrasse" på engelsk fordi hannen ofte gjennomgår et dramatisk fargespill under kurtisen. Under denne leken vil hannen gjøre raske bevegelser samtidig som han skifter farge og reiser finnene.

Paracheilinus-gylter er plankton-etere og derfor lette å fóre da de er vant til å ta mat fra vannsøylen. De vil som oftest raskt venne seg til det meste av preparert fór.

Til forskjell fra mange andre gylte-slekter vil ikke Paracheilinider sove begravet i sand. De foretrekker å sove gjemt mellom steiner der de lager seg en kokong av slim som formodentlig gjør at de ikke så lett oppdages av rovdyr.

De er generelt fredelig, men som for mange andre fisker vil hanner kunne slåss, særlig dersom de ikke har tilstrekkelig plass til at hver kan ha et eget territorium.

Kilder: http://reefkeeping.com/issues/2006-08/ht/index.php

.:UTSEENDE:.
Hanner hos Paracheilinus flavianalis har en til fire forlengete stråler i ryggfinnen (som oftest to til tre) som er oransje eller røde. Gattfinnen er distinkt gul. Grunnfargen er rød men dette kan variere. Det er et blekt blått felt på basen av ryggfinnen. En svakt blå strip går langs kroppen og gjennom sentrum av halefinnen. Som utvokst kan den bli 8,5 cm i lengde.

.:ATFERD:.
Som de fleste andre gylter er P. flavianalis en aktiv fisk. Den er også rev-sikker og fredelig mot de fleste andre fisker bortsett fra at hanner vil være aggressiv mot andre hanner av samme art. I naturen finner man den i grupper der hunner utgjør majoriteten.

.:MATVANER:.
P. flavianalis er allsidig i kosten og vil spise det meste av preparert fór.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
Dette er en enkel og hardfør gylte som går godt sammen med andre fisker. Den er liten men aktiv og bør ha minimum 200 liter.

_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum