Paracheilinus lineopunctatus

View previous topic View next topic Go down

Paracheilinus lineopunctatus

Post by Trond Erik on Sun Mar 23, 2014 9:21 am


PARACHEILINUS LINEOPUNCTATUS
Norsk navn:
Engelsk navn: Linespot flasherwrasse og Spot-lined flasher.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Paracheilinus er en slekt av gylter med 17 arter. Gylter i denne slekten kalles "flasher wrasse" på engelsk fordi hannen ofte gjennomgår et dramatisk fargespill under kurtisen. Under denne leken vil hannen gjøre raske bevegelser samtidig som han skifter farge og reiser finnene.

Paracheilinus-gylter er plankton-etere og derfor lette å fóre da de er vant til å ta mat fra vannsøylen. De vil som oftest raskt venne seg til det meste av preparert fór.

Til forskjell fra mange andre gylte-slekter vil ikke Paracheilinider sove begravet i sand. De foretrekker å sove gjemt mellom steiner der de lager seg en kokong av slim som formodentlig gjør at de ikke så lett oppdages av rovdyr.

De er generelt fredelig, men som for mange andre fisker vil hanner kunne slåss, særlig dersom de ikke har tilstrekkelig plass til at hver kan ha et eget territorium.

Kilder: http://reefkeeping.com/issues/2006-08/ht/index.php

.:UTSEENDE:.
Som hos andre gylter fra denne slekten vil fargen hos hanner av Paracheilinus lineopunctatus variere etter humør. De fleste hanner er intenst røde med en gul ryggfinne med røde filamenter, samt svakt blåe striper der ryggfinnen møter kroppen. 4-6 av strålene i ryggfinnen er forlenget. Laterallinjen er brutt. Den kan bli 7 cm i lengde som utvokst.

.:ATFERD:.
Som de fleste andre gylter er P. lineopunctatus en aktiv fisk. Den er også rev-sikker og fredelig mot de fleste andre fisker bortsett fra at hanner vil være aggressiv mot andre hanner av samme art. Den regnes dog blant de fredeligste av fiskene i denne slekten. I naturen finner man den i grupper der hunner utgjør majoriteten.

.:MATVANER:.
P. lineopunctatus er allsidig i kosten og vil spise det meste av preparert fór.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
Dette er en enkel og hardfør gylte som går godt sammen med andre fisker. Den er liten men aktiv og bør ha minimum 250 liter.

_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum