Pomacanthus semicirculatus

View previous topic View next topic Go down

Pomacanthus semicirculatus

Post by Trond Erik on Sun Jan 13, 2013 12:57 pm

Norsk navn: Korankeiser, engelsk navn: Koran Angelfish.

.:BESKRIVELSE:.
Pomacanthus er en slekt av store keiserfisker som teller 13 medlemmer, flere av disse populære i saltvannsakvarier til tross for at de ikke er revssikker og blir store. De selges som oftest som juvenil eksemplarer.

.:UTSEENDE:.
Som mange av de andre større keiserne går Pomacanthus semicirculatus gjennom en metamorfose fra juvenil til voksen der den skifter både kroppsfasong og kroppstegninger. Som juvenil er den i likhet med mange andre juvenile keisere fra Pomacanthus-slekten svart med blå og hvite striper. Den skiller seg fra juvenile P. imperator-keisere (Imperatorkeiser) ved at stripene på bakkroppen ikke danner en fullstendig sirkel, og fra juvenile P. xanthometopon som har striper som nesten ikke krummes i det hele tatt. Som voksen har den et gulgrønt ansikt som bakover først skifter farge til grå og deretter til svart. Det grå området har svarte/mørkeblå prikker mens det svarte området har behold den juvenile blå fargen i form av striper og prikker. Finnene og øynene er også kantet med denne intense blå fargen. Den voksne fisken har også forlengete ender på anal- og ryggfinnen som danner lange filamenter. Disse filamentene har intense gule ender.

Den juvenile fisken begynner på metamorfosen når den er 8 til 16 cm i lengden.

Som voksen kan P. semicirculatus vokse til 35-40 cm i lengde.

Se /t773-forskjeller-pa-juvenile-individer-av-keisere-fra-slekten-pomacanthus for en sammenligning av juvenile individer fra Pomacanthus-slekten.

.:ATFERD:.
En aktiv fisk som stadig er på jakt etter mat. Den er ikke revssikker og vil kunne nappe på det meste, og da i særdeleshet muslinger og knapper (Zoanthus sp.). Den er stort sett fredelig mot andre fisker, men vil kunne utvise territoriell aggresjon mot andre fisker med lignende kroppsform, spesielt mot andre fisker fra Pomacanthus-slekten.

.:MATVANER:.
P. semicirculatus er altetende og bør få servert et allsidig fór med fokus på kjøtt, dvs mysis og andre krepsdyr, og alger (gjerne spirulina). Hyppig og rikelig fór kan redusere hvor mye den napper. I naturen vil den foretrekke svamper og tunikater i tillegg til alger.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
Dette er en enkel fisk men siden den napper på mange koraller, anemoner og muslinger er den ikke en fisk for alle. Den betydelige størrelsen tilsier også at den ikke bør gå i et lite akvarium.


Forfatterens egen P. semicirculatus. Den ble gitt bort før den begynte på metamorfosen. Den var svært glad i knapper men nappet ikke på noe annet.


Voksen P. semicirculatus. Kilde: wikipedia.


Last edited by Trond Erik on Wed Feb 12, 2014 3:13 pm; edited 1 time in total
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

Re: Pomacanthus semicirculatus

Post by Trond Erik on Thu Jan 30, 2014 8:36 am

BlueHarbour har fått tak i en uvanlig koran-keiser med blått ansikt, og som dermed drar veksel på den nære slektningen Pomacanthus xanthometopon. Det antas at individet ikke er en hybrid men snarere en uvanlig fargevariant ev en mutant.

http://illiweb.com/fa/pbucket.gif

http://illiweb.com/fa/pbucket.gif

_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum