Elacatinus macrodon

View previous topic View next topic Go down

Elacatinus macrodon

Post by Trond Erik on Mon Feb 24, 2014 7:14 pm


ELACATINUS MACRODON
Norsk navn: Tigerkutling
Engelsk navn: Tiger goby.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Elacatinus (tidligere Gobiosoma) er en slekt av små kutlinger som teller mer enn 30 arter. De er torpedo-formete og vanlig størrelse er 2,5 cm, selv om enkelte arter ka bli større. De er ofte svarte med iriserende striper (fargen varierer fra art til art). Som hos andre kutlinger er rygg-finne delt i to, fremre del er avrundet slik som hos klovnefisker mens bakre del er relativ flat. Samtlige finner er gjennomsiktige.

Mange Elacatinus-arter lever som pussefisk, dvs at de spiser ektoparasitter fra andre fisker. De er derimot ikke obligate pussere og vil også spise plankton, noe som gjør dem enklere å holde i fangenskap.

.:UTSEENDE:.
Elacatinus macrodon er hvit/grå med en rekke vertikale, tynne, svarte streker langs kroppen. Den kan bli 5 cm i lengde.

For en generell identifikasjonside for Elacatinus, se her: http://www.saltvannsprat.com/t835-identifisering-av-elacatinus-arter

.:ATFERD:.
E. macrodon er en fredelig og revs-trygg fisk. Den vil ikke utvise aggresjon ovenfor andre enn artsfrender men denne aggresjonen vil minke i større akvarier. I naturen finner man den ofte under røde alger samt på overflaten av svamper. Den bør ikke holdes sammen med aggressive fisker.

.:MATVANER:.
E. macrodon antas å spise det meste som tilbys.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.
E. macrodon blir jevnlig oppdrettet, blant annet av ORA, men viltfanget er også å få kjøpt. Det er uvisst om oppdrettede individer er å få tak i i Norge.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
Dette er en enkel og hardfør fisk. Den beskjedne størrelsen gjør at minimumsstørrelsen på akvariet er 50 liter for ett individ.

_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum