Meiacanthus nigrolineatus

View previous topic View next topic Go down

Meiacanthus nigrolineatus

Post by Trond Erik on Sun Feb 23, 2014 7:36 am


MEIACANTHUS NIGROLINEATUS
Norsk navn:
Engelsk navn: Blackline fangblenny.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Meiacanthus er en stor slekt av kvabber med 28 arter, flere av dem populære i saltvannsakvarier. På norsk kalles fisker i denne slekten sabeltannslimfisker. Mange av disse har et giftig bitt som kan være smertefullt men sjansen for at bittet skal penetrere huden er svært liten. Det er heller ikke rapportert å være farligere enn forbigående smerte.

I motsetning til de fleste andre kvabber holder sabeltannslimfisker seg store deler av tiden i vannsøylen, og ikke liggende blant koraller og steiner.

De er hardføre fisker og venner seg lett til forskjellig type mat. I naturen lever de hovedsaklig av bentiske og planktoniske virvelløse dyr.

.:UTSEENDE:.
Meiacanthus nigrolineatus er en langstrakt, ål-lignende fisk. Bakgrunnsfargen kan variere, men den er som oftest lyst på bakkroppen og blålig på forkroppen. Feltet under ryggfinnen er gult. En serie av svarte markeringer følger laterallinjen til fisken. Den kan bli 9,5 cm som fullt utvokst.

Kvabben Ecsenius gravieri etterlikner denne arten på utseende, sannsynligvis for å utnytte den beskyttelse den har pga det giftige bittet.

.:ATFERD:.
I motsetning til mange andre kvabber som tilbringer mye tid enten bortgjemt eller liggende, er M. nigrolineatus stort sett aktivt svømmende på jakt etter plankton. De er fredelige og vil ikke plage andre fisker eller nyttedyr.

.:MATVANER:.
M. nigrolineatus er plankton-eter men vil spise det meste som tilbys av fint-oppkuttet mat.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
M. nigrolineatus er en enkel og fredelig fisk. Den er forholdsvis uvanlig i akvarier, muligens på grunn av det giftige bittet. På grunn av størrelse og aktivitetnivå bør den ikke gå i et akvarium mindre enn 130 liter.

_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum