Meiacanthus smithi

View previous topic View next topic Go down

Meiacanthus smithi

Post by Trond Erik on Sat Feb 22, 2014 1:23 pm


MEIACANTHUS SMITHI
Norsk navn: Smiths sabeltannslimfisk.
Engelsk navn: Disco blenny.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Meiacanthus er en stor slekt av kvabber med 28 arter, flere av dem populære i saltvannsakvarier. På norsk kalles fisker i denne slekten sabeltannslimfisker. Mange av disse har et giftig bitt som kan være smertefullt men sjansen for at bittet skal penetrere huden er svært liten. Det er heller ikke rapportert å være farligere enn forbigående smerte.

I motsetning til de fleste andre kvabber holder sabeltannslimfisker seg store deler av tiden i vannsøylen, og ikke liggende blant koraller og steiner.

De er hardføre fisker og venner seg lett til forskjellig type mat. I naturen lever de hovedsaklig av bentiske og planktoniske virvelløse dyr.

.:UTSEENDE:.
Meiacanthus smithi er en langstrakt, ål-lignende fisk med hvit bakgrunnfarge og et bredt, svart bånd som følger toppen av ryggen. Den har også en tynnere, svart stripe som går fra øyet diagonalt til starten av det brede båndet. Den kan bli 8,5 cm i lengde som fullt utvokst.

.:ATFERD:.
I motsetning til mange andre kvabber som tilbringer mye tid enten bortgjemt eller liggende, er M. smithi stort sett aktivt svømmende på jakt etter plankton. De er fredelige og vil ikke plage andre fisker eller nyttedyr.

.:MATVANER:.
M. smithi er plankton-eter men vil spise det meste som tilbys av fint-oppkuttet mat.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
M. smithi er en enkel og fredelig fisk. Den er forholdsvis uvanlig i akvarier, muligens på grunn av det giftige bittet. På grunn av størrelse og aktivitetnivå bør den ikke gå i et akvarium mindre enn 130 liter.

_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum