Synchiropus stellatus

View previous topic View next topic Go down

Synchiropus stellatus

Post by Trond Erik on Sat Feb 22, 2014 1:03 pm


SYNCHIROPUS STELLATUS
Norsk navn: Stjernemandarin.
Engelsk navn: Starry dragonet og Red scooter dragonet.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Synchiropus er en slekt av marine fisker som inneholder 42 arter og som kalles mandarinfisker på norsk, enkelte av dem svært populære i saltvannsakvarier.

.:UTSEENDE:.
Når man observerer Synchiropus stellatus ovenfra har den, i likhet med S. ocellatus, en distinkt diamant-form med brystfinnene stikkende ut på diamantens bredeste punkt. Den er hvit med røde flekker og markeringer. I likhet med   S. ocellatus, har hannen en ryggfinne som er forstørret til et seil. Denne ryggfinnen har øyeflekker som hos S. ocellatus. Den kan bli 7,5 cm som fullt utvokst.

.:ATFERD:.
Mandarinfisker er utpregete "bunn-dyr". De saumfarer stein og sand på jakt etter bentiske småkryp de kan spise. De er fredelige og vil ikke plage andre fisker eller virvelløse dyr.

Mandarinfisker er solitære og oppsøker bare artsfrender for parring. Hannen har egne territorier som den forsvarer mot inntrengere (andre hanner) og som vil inneholde én eller flere hunner.

.:MATVANER:.
Mandarinfisker lever av kopepoder, små mollusker og andre smådyr den finner på revet der den bor. Den er svært vanskelig å få til å akseptere preparert fór og selv når de aksepterer preparert for vil de ofte bruke så lang tid på å få den i seg at andre fisker tar maten først. På grunn av dette sulter mange mandariner ihjel i akvarier. Skal man lykkes med mandariner over tid bør man derfor enten ha et stort akvarium som produserer nok naturlig mat for fisken (mye levende stein) eller ha individer som spiser preparert for.

.:SYKDOM:.
Mandarinfisker har tykt lag med slim på kroppen som ser ut til å gjøre dem mer motstandsdyktig mot forskjellige sykdommer.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
På grunn av problemene med foring og høy dødsrate må denne fisken anses som vanskelig. Men har man stort akvarium med høy produksjon av smådyr, og da spesielt kopepoder, kan den være en enkel og hardfør fisk.


Hann som viser seg frem.


Hunn.


Bildet over viser denne fiskens geografiske utbredelse og er hentet fra www.aquamaps.org

_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum