Bodianus anthioides

View previous topic View next topic Go down

Bodianus anthioides

Post by Trond Erik on Tue Feb 18, 2014 11:09 am


BODIANUS ANTHIOIDES
Norsk navn: Tofarget svinefisk.
Engelsk navn: Lyretail hogfish.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Bodianus er en slekt av gylter med 43 arter som på norsk kalles svinefisker. I likhet med mange andre gylter lever svinefisker av bentiske virvelløse dyr de fanger, som skalldyr, krabber og lignende, men også mindre fisk. De er generelt svært hardføre fisker som lett tilpasser seg et liv i fangenskap. I likhet med andre gylter kan de hoppe, så akvariet bør være sikret mot dette. De foretrekker også mange gjemmesteder og mye plass til å svømme. Mange av artene i denne slekten vokser raskt og blir store, og vil bare egne seg i store akvarier.

.:UTSEENDE:.
Bodianus anthioides har rød-oransje ansikt og hvit bakre halvdel. Den hvite delen har røde flekker. Den har en lang halefinne, derav det engelske navnet. I motsetning til mangeandre gylter gjennomgår den lite endringer i farger og fasong ettersom den blir eldre. Som utvokst kan den bli 24 cm i lengde, og er dermed en av de mindre svinefiskene.

.:ATFERD:.
B. anthioides påtreffes i naturen alene eller i par. Den er moderat aggressiv og vil kunne jage og mobbe mindre, fredelige fisker.

.:MATVANER:.
Juvenile individer lever av å pusse andre fisker for ektoparasitter. Ettersom den blir eldre endrer den diett mot virvelløse dyr, som ormer, snegler, skalldyr, m.m. Store individer kan bli observert mens de blåser i sanda for å avdekke byttedyr.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
Dette er en moderat vanskelig fisk å holde da den kan være aggressiv mot andre. Den er samtidig hardfør og enkel å holde i fangeskap. Den bør ha minimum 300 liter.

_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum