Labroides pectoralis

View previous topic View next topic Go down

Labroides pectoralis

Post by Trond Erik on Tue Feb 18, 2014 9:58 am


LABROIDES PECTORALIS
Norsk navn: Svartflekket pussegylte.
Engelsk navn: Blackspot cleaner wrasse.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Labroides en en gylte-slekt (wrasse) bestående av 5 medlemmer. Disse kjennetegnes ved å spise ektoparasitter av andre fisker.

.:UTSEENDE:.
Labroides pectoralis har gult hode og en distinkt svart flekk på fremre del av buken, rett bak gjellene. Bakre halvdel av kroppen er svart, og det svarte området blir til en linje som går helt frem til snuten. Feltet over linjen er gul mens feltet under er hvitt. Den kan bli 11 cm i lengde som fullvoksen.

.:ATFERD:.
L. pectoralis påtreffes i naturen enten alene eller i par, og da på "pusse-stasjoner". Pusse-stasjonene blir besøkt av andre større fisker som kommer for å bli kvitt ektoparasitter og dødt vev. Pussewrassene vil gjenkjenne "kundene" sine. Kommer det nye fisker (eller en dykker) til pusse-stasjonen vil wrassene danse en spesiell dans som antageligvis reklamerer for tjenestene deres.

.:MATVANER:.
I naturen ser L. pectoralis ut til å leve utelukkende av ektoparasitter og dødt vev de får fra pusse-aktivitetene sine. I akvarier er det vanskelig å ha tilstrekkelig store populasjoner av fisk til å holde pussewrasser i live. Det er derfor essensielt å kunnne tilvenne dem preparert fór, men dette er vanskelig, og de fleste pussegylter har kort levetid i fangenskap. L. pectoralis regnes som den aller vanskeligste av pussegyltene og lever som oftest i svært kort tid i fangenskap.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
Dette er en svært vanskelig fisk å holde i fangenskap da den som oftest dør pga sult eller feilernæring. Den regnes som den vanskeligste av pussegyltene. I tillegg har den en svært viktig rolle i økosystemet på korall-revene noe som gjør det kontroversielt å fange og selge disse fiskene. Skal man lykkes må man enten ha individer som spiser preparert fór, eller et akvarium med så stor fiskebestand at den kan overleve på pusse-aktivitet.


_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum