Dascyllus marginatus

View previous topic View next topic Go down

Dascyllus marginatus

Post by Trond Erik on Mon Feb 17, 2014 11:03 am


DASCYLLUS MARGINATUS
Norsk navn: Svartfinnet jomfrufisk.
Engelsk navn: Marginate dascyllus.

.:BESKRIVELSE:.
Dascyllus er en slekt av jomfrufisker med ti arter. Disse er populære fisker for nybegynnere siden de er svært hardføre, ofte tilgjengelige, billige og ofte attraktive. Mer erfarne akvarister styrer derimot ofte unna disse fiskene da de er svært aggressive, veldig territorielle og fullstendig fryktløse. De er ofte assosiert med enten forskjellige koraller eller anemoner, og vil bosette seg i dem omtrent som klovnefisker bosetter seg i sine anemoner.

.:UTSEENDE:.
Dascyllus marginatus er sølv- til hvitfarget med svarte marginer på rygg- og gattfinne, samt svarte buk- og brystfinner. Ansiktet eller bare snuten kan være gulaktig. Den kan bli 6 cm i lengde.

.:ATFERD:.
D. marginatus går i grupper i naturen, ofte assosier med Stylophora pistillata, Stylophora wehisi, samt Acropora- og Porites-arter. Som andre Dascyllus-jomfrufisk er den aggressiv og territoriell, spesielt som voksen. Den vil kunne jage på artsfrender og andre fisker, også de som er større enn den selv, samt bite hender som måtte komme for nær. Den egner seg derfor best sammen med andre aggressive fisker, dog ikke så store at de vil spise jomfrufisken.

.:MATVANER:.
D. marginatus lever på forskjellige typer plankton, inkludert rekelarver, alger, amfipoder, tunikater, kopopoder og fiskeegg.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
En svært hardfør men også aggressiv og territoriell fisk. Anbefales ikke sammen med mer fredelige fisker, og spesielt ikke da i mindre akvarier.

_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum