Cheatodon mesoleucos

View previous topic View next topic Go down

Cheatodon mesoleucos

Post by Trond Erik on Mon Feb 17, 2014 10:36 am


CHAETODON MESOLEUCOS
Norsk navn: Hvithodet sommerfuglfisk
Engelsk navn: Whiteface butterflyfish.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Chaetodon er en stor slekt av tropiske fisker som hører til familien Chaetodontidae (sommerfugfisker). Slekten inneholder omtrent 90 forskjellige arter, mange av dem er svært vakre.

Dessverre har mange sommerfuglfisker fra slekten Chaetodon polypper fra koraller på menyen, og noen av dem er obligate korallivorer, dvs at de utelukkende lever av korallpolypper. I likhet med keisere vil graden av napping variere fra individ til individ innen én art, og vil også påvirkes av hvor mye den mates, og med hva. Mange av dem er også sarte og vil ikke trives sammen med aggressive og viltre fisker. Dette gjør til sammen at sommerfuglfisker på generell basis egner seg mest for erfarne akvarister som kjenner deres behov og atferd.

Sommerfuglfisker er lateralt sammentrykte og det er generelt vanskelig til umulig å bestemme kjønn på et individ basert på ytre trekk.

.:UTSEENDE:.
C. mesoleucos har hvitt/grått ansikt med et vertikalt, svart bånd som går gjennom øynene. Resten av kroppen er mørkere med tynne, vertikale, svarte striper. Halefinnen har et hvitt bånd nær basen mens resten er svart. Den kan bli 13 cm som utvokst.

.:ATFERD:.
C. mesoleucos er territoriell og sky og bør ikke gå sammen med artsfrender og kanskje heller ikke med andre sommerfuglfisker.

.:MATVANER:.
Som så mange andre sommerfuglfisker har C. mesoleucos koraller på dietten, men i naturen den atas også å leve av alger og bentiske virvelløse dyr. Enkelte individer kan være vanskelige å få til å spise.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
C. mesoleucos er ikke revs-trygg og moderat vanskelig å holde. Den bør ha minimum 350 liter

_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum