Chaetodon quadrimaculatus

View previous topic View next topic Go down

Chaetodon quadrimaculatus

Post by Trond Erik on Mon Feb 17, 2014 8:16 am


CHAETODON QUADRIMACULATUS
Norsk navn: Fireflekket sommerfuglfisk
Engelsk navn: Fourspot butterfly.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Chaetodon er en stor slekt av tropiske fisker som hører til familien Chaetodontidae (sommerfugfisker). Slekten inneholder omtrent 90 forskjellige arter, mange av dem er svært vakre.

Dessverre har mange sommerfuglfisker fra slekten Chaetodon polypper fra koraller på menyen, og noen av dem er obligate korallivorer, dvs at de utelukkende lever av korallpolypper. I likhet med keisere vil graden av napping variere fra individ til individ innen én art, og vil også påvirkes av hvor mye den mates, og med hva. Mange av dem er også sarte og vil ikke trives sammen med aggressive og viltre fisker. Dette gjør til sammen at sommerfuglfisker på generell basis egner seg mest for erfarne akvarister som kjenner deres behov og atferd.

Sommerfuglfisker er lateralt sammentrykte og det er generelt vanskelig til umulig å bestemme kjønn på et individ basert på ytre trekk.

.:UTSEENDE:.
C. quadrimaculatus er gul på undersiden og mørkebruk til svart på oversiden. Den svarte delen har to store, hvite flekker. Bakre del av rygg- og gattfinne har hvitt bånd. Et mørkegult bånd går vertikalt gjennom øynene. Den kan bli 16 cm i lengde.

.:ATFERD:.
I naturen finner man C. quadrimaculatus alene eller i par. Den er antatt å være aggressiv mot artsfrender og to bør bare holdes sammen dersom de er et etablert par.

.:MATVANER:.
Som så mange andre sommerfuglfisker har C. quadrimaculatus koraller på dietten, og denne fisken er en obligat korallivor spesialisert på Pocillpora-polypper.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
C. quadrimaculatus er ikke revs-trygg og bør helst holdes sammen med rolige fisker. Den kan være vanskelig å fóre. Den bør ha minimum 800 liter

_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum