Chaetodon capistratus

View previous topic View next topic Go down

Chaetodon capistratus

Post by Trond Erik on Sun Feb 16, 2014 8:33 pm


CHAETODON CAPISTRATUS
Norsk navn: Fireøyet sommerfuglfisk
Engelsk navn: Foureye butterfly.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Chaetodon er en stor slekt av tropiske fisker som hører til familien Chaetodontidae (sommerfugfisker). Slekten inneholder omtrent 90 forskjellige arter, mange av dem er svært vakre.

Dessverre har mange sommerfuglfisker fra slekten Chaetodon polypper fra koraller på menyen, og noen av dem er obligate korallivorer, dvs at de utelukkende lever av korallpolypper. I likhet med keisere vil graden av napping variere fra individ til individ innen én art, og vil også påvirkes av hvor mye den mates, og med hva. Mange av dem er også sarte og vil ikke trives sammen med aggressive og viltre fisker. Dette gjør til sammen at sommerfuglfisker på generell basis egner seg mest for erfarne akvarister som kjenner deres behov og atferd.

Sommerfuglfisker er lateralt sammentrykte og det er generelt vanskelig til umulig å bestemme kjønn på et individ basert på ytre trekk.

.:UTSEENDE:.
C. capistratus er lysegrå, av og til med gulaktig glans. Bukfinnene er gule. Et stor svart, falsk øyeflekk er plassert på bakre del av kroppen. Øyet er omgitt av en hvit ring. Et svart, vertikalt bånd går gjennom øynene, og maskerer da disse. Den kan bli 7,5 cm i lengde.

.:ATFERD:.
I naturen finner man C. capistratus alene eller i par. Den er aggressiv mot artsfrender og to bør bare holdes sammen dersom de er et etablert par.

Den er kjent for sine evner til å svømme rundt og mellom koraller på rev og kommer seg gjennom de mest intrikate åpninger, ofte ved å svømme sidelengs eller til og med oppned.

.:MATVANER:.
Som så mange andre sommerfuglfisker har C. capistratus koraller på dietten, og da i særdeleshet knapper og gorgoniaer, men den lever også av andre virvelløse som børsteormer og tunikater. I fangenskap kan den være vanskelig å få til å spise, og den bør serveres allsidig kost flere ganger om dagen.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
C. capistratus er ikke revs-trygg og bør helst holdes sammen med rolige fisker. Den bør ha minimum 500 liter

_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum