Chaetodon pelewensis

View previous topic View next topic Go down

Chaetodon pelewensis

Post by Trond Erik on Sun Feb 16, 2014 6:20 pm


CHAETODON PELEWENSIS
Norsk navn: Morsesommerfuglfisk
Engelsk navn: Sunset butterfly.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Chaetodon er en stor slekt av tropiske fisker som hører til familien Chaetodontidae (sommerfugfisker). Slekten inneholder omtrent 90 forskjellige arter, mange av dem er svært vakre.

Dessverre har mange sommerfuglfisker fra slekten Chaetodon polypper fra koraller på menyen, og noen av dem er obligate korallivorer, dvs at de utelukkende lever av korallpolypper. I likhet med keisere vil graden av napping variere fra individ til individ innen én art, og vil også påvirkes av hvor mye den mates, og med hva. Mange av dem er også sarte og vil ikke trives sammen med aggressive og viltre fisker. Dette gjør til sammen at sommerfuglfisker på generell basis egner seg mest for erfarne akvarister som kjenner deres behov og atferd.

Sommerfuglfisker er lateralt sammentrykte og det er generelt vanskelig til umulig å bestemme kjønn på et individ basert på ytre trekk.

.:UTSEENDE:.
C. pelewensis har oval kroppsform og er beige og gull. Sju svarte bånd går diagonalt og ender opp som rekker av svarte flekker., Finnene har gule marginer og halefinnen har et vertikalt, svart bånd. Den har en gul, vertikal stripe gjennom øynene. Den kan bli 12,5 som som utvokst.

.:ATFERD:.
I naturen finner man C. pelewensis alene eller i par. Den er aggressiv mot artsfrender og to bør bare holdes sammen dersom de er et etablert par.

De er sensitive ovenfor vannkvalitet og bør ha lave konsentrasjoner av nitrat og fosfat.

.:MATVANER:.
Som så mange andre sommerfuglfisker har C. pelewensis koraller på dietten, både mykoraller og steinkoraller, men den lever også av andre bentiske virvelløse dyr. I fangenskap kan den være vanskelig å få til å spise, og den bør serveres allsidig kost flere ganger om dagen.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
Denne fisken egner seg best i akvarier uten mye koraller. Den bør ha minimum 400 liter

_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum