Platax pinnatus

View previous topic View next topic Go down

Platax pinnatus

Post by Trond Erik on Sun Feb 16, 2014 6:03 pm


PLATAX PINNATUS
Norsk navn: Mørk flaggermusfisk.
Engelsk navn: Pinnate batfish, Dusky batfish, Shaded batfish, og Red-faced batfish.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Platax er en slekt av fisker med fem arter som kalles flaggermusfisk på norsk. Voksne flaggermusfisk er diskformete med lateralt sammenpressede kropper og store rygg- og gattfinner som gir fiskene en triangulær profil. Unge individer har svært store finner noe som gir dem et mer vertikalt, utstrakt utseende.

.:UTSEENDE:.
Platax pinnatus er som andre flaggermusfisk diskformet og svært tynn. Voksne individer er sølvfargete med mørkere, vertikale bånd og ofte gul halefinne. Juvenile individer er mørkebrune med oransje kant rundt hele kroppen. De har også langt større finner enn de voksne. Utvokste individer kan bli 45 cm i lengde.

.:ATFERD:.
P. pinnatus vil som voksen påtreffes alene eller i mindre grupper, og av og til i store stimer. Ungfisker påtreffes alene eller i små grupper mellom mangrover og lune laguner. Voksne individer trekker av og til lenger ut mot åpent hav.

.:MATVANER:.
P. pinnatus lever av alger, maneter, og zooplankton. De vil kunne nappe på koraller og forskjellige nyttedyr i fangenskap og er dermed ikke revstrygge.

.:SYKDOM:.
Flaggermusfisk er spesielt utsatt for marin ich (Cryptocaryon irritans).

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
Dette er en vanskelig fisk å holde i fangenskap. Den er ikke revstrygg, trenger mye plass, og er vanskelig å holde i live over tid. Den bør ha minst 1300 liter og karet bør være høyt samt ha lite aquascape slik at det er mye svømmeplass.

_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum