Holacanthus ciliaris

View previous topic View next topic Go down

Holacanthus ciliaris

Post by Trond Erik on Wed Feb 12, 2014 6:13 pm


HOLACANTHUS CILIARIS
Norsk navn: Dronningkeiser.
Engelsk navn: Queen angelfish.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Holacanthus er en slekt av keiserfisk med syv eller åtte arter, flere av dem populære i saltvannsakvarier.

.:UTSEENDE:.
Holacanthus ciliaris har som voksen blå til blågrønn kropp med gule marginer på skjellene. Buk- og brystfinner er gule, men leppene og kantene på rygg og gattfinne er mørkeblå. Den har også blå markeringer ved hvert gjellelokk og en blå flekk i pannen. Juvenile fisker har mørkeblå kropp med gule lepper, gjellelokk og hale, og vertikale bånd som varierer i farge fra lyseblå til hvite. Den kan bli 45 cm i lengde.

.:ATFERD:.
H. ciliaris er ikke en spesielt hardfør fisk  og vil kunne lide under suboptimal vannkvalitet. I tillegg kan den bli aggressiv, så den egner seg ikke godt sammen med andre keisere og fredelige fisker, og da spesielt ikke artsfrender. I naturen finner man den som oftest alene eller i par. Ungfisker har blitt observert med pusse-atferd.

.:MATVANER:.
Undersøkelse av mageinnhold hos H. ciliaris har vist at den nesten utelukkende lever av svamper supplert med små mengder alger, tunikater, hydroider og bryozaer. I fangenskap er de ikke trygge sammen med koraller og musliger, selv om dette varierer fra individ til individ og også etter alder på fisken og hva den fóres med.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
Dette er en vanskelig fisk å holde i fangenskap da den er lite hardfør, napper på koraller, kan krangle med andre større keisere og blir stor. Den bør ha minimum 1300 liter.

_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum