Apolemichthys xanthurus

View previous topic View next topic Go down

Apolemichthys xanthurus

Post by Trond Erik on Wed Feb 12, 2014 12:06 pm


APOLEMICHTHYS XANTHURUS
Norsk navn: Gulhalet keiser.
Engelsk navn: Cream angelfish og yellowtail angelfish.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Apolemichthys er en slekt av keisere som inneholder ni arter. Mange av disse er populære i saltvannsakvarier og vil, etter suksessfull akklimatisering, vise seg å være hardføre, nysgjerrige og mindre aggressive enn andre store keisere, men flere av dem er også spesielt vanskelige på grunn av dietære behov og vansker med akklimatisering.

Alle keisere er sammenpresset lateralt og har en pigg på gjellelokket.

.:UTSEENDE:.
Apolemichthys xanthurus er en grå keiser med svart eller mørkebrunt bånd over ansiktet og svarte til mørkebrune finner og kroppskant, bortsett fra halefinnen som er gul. Marginene på finnene er hvite/blekblå. Den kan bli 15 cm i lengde.

.:ATFERD:.
I naturen finner man voksne individer av A. xanthurus alene eller i par. De er dagaktive og protygonos hermafroditter, dvs at hunner skifter kjønn til hanner. Ungfisker holder seg som oftest alene og er svært sky.

.:MATVANER:.
Det antas at A. xanthurus har allsidig diett med fokus på svamper og tunikater. Den regnes derimot ikke som så vanskelig å holde som mange andre keisere med denne dietten, og at den derfor kan fóres med mer normalt fiskefór.

Som andre keisere vil den kunne nappe på koraller og muslinger, men i hvilken grad den gjør dette varierer fra individ til individ og vil også kunne påvirkes av hvor ofte den får mat og kvaliteten på maten.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
Dette er en enkel fisk å holde i fangenskap gitt at man får den til å spise og gir den variert fór. Størrelsen og aktivitetsnivået tilsier et kar på minimum 500 liter.

_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum