Pomacanthus asfur

View previous topic View next topic Go down

Pomacanthus asfur

Post by Trond Erik on Wed Feb 12, 2014 8:48 am


POMACANTHUS ASFUR
Norsk navn: Arabisk keiser.
Engelsk navn: Arabian angelfish.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Pomacanthus er en slekt av store keiserfisker som teller 13 medlemmer, flere av disse populære i saltvannsakvarier til tross for at de ikke er revssikker og blir store. De selges som oftest som unge eksemplarer som ikke ennå har fått fargene og formen til voksne individer.

.:UTSEENDE:.
Voksne individer av Pomacanthus asfur er gråblå med et bredt, vertikalt, gult bånd midt på kroppen samt gul halefinne. Rygg og gattfinnene har forlengete stråler som henger etter fisken når den svømmer. Ungfisker er stålblå med en rekke buktende vertikale striper av hvitt og lyseblått. Den kan vokse til 40 cm i lengde.

Se /t773-forskjeller-pa-juvenile-individer-av-keisere-fra-slekten-pomacanthus for en sammenligning av juvenile individer fra Pomacanthus-slekten.

.:ATFERD:.
En aktiv fisk som stadig er på jakt etter mat. Den er ikke revssikker og vil kunne nappe på det meste, og da i særdeleshet muslinger og knapper (Zoanthus sp.). Den er stort sett fredelig mot andre fisker, men vil kunne utvise territoriell aggresjon mot andre fisker med lignende kroppsform, spesielt mot andre fisker fra Pomacanthus-slekten og i særdeleshet mot artsfrender. Den regnes også som relativt sky og bør ha tilstrekkelig med gjemmeplasser tilgjengelig.

.:MATVANER:.
P. asfur er altetende og bør få servert et allsidig fór med fokus på kjøtt, dvs mysis og andre krepsdyr, og alger (gjerne spirulina). Den er kjent for å nappe på basen av fastsittende virvlløse dyr, inkludert koraller og kan derfor ikke regnes som revs-sikker. Hyppig og rikelig fór kan redusere hvor mye den napper. I naturen vil i likhet med mange andre store keisere foretrekke svamper og tunikater.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
Dette er en enkel fisk men siden den napper på mange koraller, anemoner og muslinger er den ikke en fisk for alle. Størrelsen tilsier at den bør ha minimum 1000 liter.
http://illiweb.com/fa/pbucket.gif
Voksen fisk.

http://illiweb.com/fa/pbucket.gif
Ung fisk. Legg merke til at halefinnen hos ungfisker også er gul.

http://www.aquamaps.org/imagethumb/cached_maps/suitable/pic_Fis-28087.jpg
Bildet over, som viser denne fiskens utbredelse, er hentet fra www.aquamaps.org

_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum