Pervagor melanocephalus

View previous topic View next topic Go down

Pervagor melanocephalus

Post by Trond Erik on Tue Feb 04, 2014 8:26 pm


PERVAGOR MELANOCEPHALUS
Norsk navn: Rødhalet filefisk.
Engelsk navn: Redtail filefish.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Pervagor er en slekt av filefisk (familien Monacanthidae) med åtte arter. Filefisker er en stor famile av fisker med totalt 107 arter fordelt over 26 slekter.

Felles for filefisker er en lateralt sammenpresset kropp; myke, enkle finner; lang snute; øyne høyt på hodet; et horn i pannen som kan heves og senkes; og en hard, ru hud (som er opphavet til navnet "filefisk").

De er ikke spesielt dyktige svømmere. De har variert diett, noen lever utelukkende av alger, andre av små virvelløse dyr som tunikater og svamper og andre av koraller.

.:UTSEENDE:.
Pervagor melanocephalus har et mørkebrunt eller blåsvart hode og forkropp mens resten av kroppen er oransje. En svart flekk omslutter gjelleåpningen. Den kan bli 16 cm i lengde.

.:ATFERD:.
P. melanocephalus er en svært fredelig og tildels sky fisk. Den kan være aggressiv mot artsfrender, selv om det som oftest går greit å innføre flere individer i det samme karet samtidig. Den bør ikke gå sammen med aggressive eller veldig aktive fisker, da disse kan stresse den slik at den ikke får i seg mat.

.:MATVANER:.
P. melanocephalus er ikke revstrygg og vil kunne nappe på mange forskjellige nyttedyr samt koraller. I naturen lever den av alger og mer eller mindre ethvert dyr den kan få tak i, inkludert muslinger, reker og små fisker. Den kan være vanskelig å venne til preparert fór i fangenskap.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
Dette er en enkel og fredelig fisk men med tilbøyelighet til å nappe på koraller og nyttedyr. Den egner seg derfor best i akvarier med fokus på fisker. Den kan være vanskelig å få til å spise i fangenskap. Minimumsvolum er 130 liter.

_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum