Chaetodon melannotus

View previous topic View next topic Go down

Chaetodon melannotus

Post by Trond Erik on Tue Feb 04, 2014 12:39 pm


CHAETODON MELANNOTUS
Norsk navn: Svartrygget sommerfuglfisk.
Engelsk navn: Blackback butterflyfish.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Chaetodon er en stor slekt av tropiske fisker som hører til familien Chaetodontidae (sommerfugfisker). Slekten inneholder omtrent 90 forskjellige arter, mange av dem er svært vakre.

Dessverre har mange sommerfuglfisker fra slekten Chaetodon polypper fra koraller på menyen, og noen av dem er obligate korallivorer, dvs at de utelukkende lever av korallpolypper. I likhet med keisere vil graden av napping variere fra individ til individ innen én art, og vil også påvirkes av hvor mye den mates, og med hva. Mange av dem er også sarte og vil ikke trives sammen med aggressive og viltre fisker. Dette gjør til sammen at sommerfuglfisker på generell basis egner seg mest for erfarne akvarister som kjenner deres behov og atferd.

Sommerfuglfisker er lateralt sammentrykte og det er generelt vanskelig til umulig å bestemme kjønn på et individ basert på ytre trekk.

.:UTSEENDE:.
C. melannotus er sølvfarget med gule finner og snute. Den har diagonale, nedadgående striper og svarte markeringer rundt øynene, ved haleroten og av og til på ryggen. Området bak under ryggfinnen er svart. Den kan bli 18 cm i lengde.

.:ATFERD:.
I naturen finner man C. melannotus i par eller små grupper. Den er en fredelig fisk og hardfør til sommerfuglfisk å være.

.:MATVANER:.
Som mange andre sommerfuglfisker har C. melannotus korallpolypper på menyen, både fra fjær- og stjernekoraller, og lever nesten utelukkende av dette i naturen.  I fangenskap vil den også venne seg til preparert fór.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
Denne sommerfuglfisken bør ikke gå sammen med koraller. Den trenger minimum 500 liter

_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum