Chaetodon collare

View previous topic View next topic Go down

Chaetodon collare

Post by Trond Erik on Tue Feb 04, 2014 12:07 pm


CHAETODON COLLARE
Norsk navn: Krage-sommerfuglfisk.
Engelsk navn: Redtail butterflyfish og Pakistan butterflyfish.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Chaetodon er en stor slekt av tropiske fisker som hører til familien Chaetodontidae (sommerfugfisker). Slekten inneholder omtrent 90 forskjellige arter, mange av dem er svært vakre.

Dessverre har mange sommerfuglfisker fra slekten Chaetodon polypper fra koraller på menyen, og noen av dem er obligate korallivorer, dvs at de utelukkende lever av korallpolypper. I likhet med keisere vil graden av napping variere fra individ til individ innen én art, og vil også påvirkes av hvor mye den mates, og med hva. Mange av dem er også sarte og vil ikke trives sammen med aggressive og viltre fisker. Dette gjør til sammen at sommerfuglfisker på generell basis egner seg mest for erfarne akvarister som kjenner deres behov og atferd.

Sommerfuglfisker er lateralt sammentrykte og det er generelt vanskelig til umulig å bestemme kjønn på et individ basert på ytre trekk.

.:UTSEENDE:.
C. collare har en brun til svart grunnfarge med skjell med lysere fargeflekker noe som gir den et flekkete utseende. Hodet har to hvite, vertikale bånd samt et svart bånd som passerer øynene. Halen har et distinkt rødt, bredt bånd etterfulgt av et svart og et hvitt bånd mot enden. Den kan bli 18 cm i lengde.

.:ATFERD:.
I naturen finner man C. collare alene eller i par. Den er en fredelig fisk men tåler transport og akklimatisering dårlig.

.:MATVANER:.
Som mange andre sommerfuglfisker har C. collare polypper fra steinkoraller (LPS og SPS) på dietten, og den lever nesten utelukkende av dette i naturen.  I fangenskap vil den også venne seg til preparert fór.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
Denne sommerfuglfisken bør ikke gå sammen med steinkoraller. Den trenger minimum 500 liter

_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum