Arothron mappa

View previous topic View next topic Go down

Arothron mappa

Post by Trond Erik on Tue Feb 04, 2014 11:38 am


AROTHRON MAPPA
Norsk navn: Labyrint-kulefisk.
Engelsk navn: Map puffer 0g Scribbled Arothron puffer.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Arothron er en slekt av kulefisker med 15 arter. Som andre tetraodontiformer har kulefisker 4 store tenner i formunnen som er parvis fusjonert til nebblignende strukturer.

Som beskyttelse mot predatorer har de to kjente forsvar: sekresjon av toksiner (tetradoxin) og å blåse seg opp ved å svelge vann eller luft.

.:UTSEENDE:.
Arothron mappa har en oval, utstrakt kroppsform. Huden mangler skjell. Den mangler laterallinje og brystfinner. Rygg- og gattfinnen er små, symmetriske og trukket langt bak på kroppen. Snuta er kort og ender i fire kraftige tenner. Bakgrunnsfargen er hvitaktig med et tett nettverk av svarte, brune eller grønnaktige brukne linjer. enkelte individer har gule flekker rundt munnen, gattåpningen, på finnene eller andre steder på kroppen. Den kan bli 65 cm i lengde.

.:ATFERD:.
Som andre kulefisker er A. mappa en treg svømmer som vil beskytte seg ved å sekretere tetradoxin eller ved å blåse seg opp. Den er dagaktiv og solitær.

Den bør ikke fanges med håv da dette vil stresse den. Bruk en beholder.

.:MATVANER:.
A. mappa lever av alger, svamper og bentiske virvelløse dyr, inkludert koraller. Det er viktig at den dietten inneholder hard mat som hjelper til å slipe ned tennene.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
Dette er en fisk som egner seg best i store akvarier uten koraller. Bortsett fra det regnes den som en hardfør fisk dersom den får egnet diett. Den bør ha minimum 1300 liter.

_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum