Platax orbicularis

View previous topic View next topic Go down

Platax orbicularis

Post by Trond Erik on Sat Feb 01, 2014 8:32 pm


PLATAX ORBICULARIS
Norsk navn: Vanlig flaggermusfisk.
Engelsk navn: Orbiculated batfish.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Platax er en slekt av fisker med fem arter som kalles flaggermusfisk på norsk. Voksne flaggermusfisk er diskformete med lateralt sammenpressede kropper og store rygg- og gattfinner som gir fiskene en triangulær profil. Unge individer har svært store finner noe som gir dem et mer vertikalt, utstrakt utseende.

.:UTSEENDE:.
Platax orbicularis er som andre flaggermusfisk diskformet og svært tynn. Halefinnen utgjør 20 % av kroppslengden, formet som en vifte og høyere enn den er lang. Kroppen hos voksne individer er gulsølvaktig med et mørkt bånd som går gjennom øynene og et annet bånd rett bak hodet. De har av og til små svarte flekker spredt rundt på kroppen. Unge individer er rødbrune. Hanner kan bli 50 cm i lengde, selv om individer i fangenskap sjeldent når denne størrelsen.

.:ATFERD:.
P. orbicularis vil som voksen påtreffes alene eller i mindre grupper, og av og til i store stimer. Ungfisker påtreffes alene eller i små grupper mellom mangrover og lune laguner. Voksne individer trekker av og til lenger ut mot åpent hav.

.:MATVANER:.
P. orbicularis lever av alger, mindre virvelløse dyr og mindre fisker. De vil kunne nappe på koraller og forskjellige nyttedyr i fangenskap og er dermed ikke revstrygge.

.:SYKDOM:.
Flaggermusfisk er spesielt utsatt for marin ich (Cryptocaryon irritans).

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
Dette er en vanskelig fisk å holde i fangenskap. Den er ikke revstrygg, trenger mye plass, og er vanskelig å holde i live over tid. Den bør ha minst 1400 liter og karet bør være høyt samt ha lite aquascape slik at det er mye svømmeplass.

_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum