Naso vlamingii

View previous topic View next topic Go down

Naso vlamingii

Post by Trond Erik on Mon Jan 13, 2014 1:41 pm


NASO VLAMINGII
Norsk navn: Storneset neshornfisk.
Engelsk navn: Vlamingii tang og Bignose unicornfish.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Naso er en slekt av kirurgfisker med 20 arter, mange av dem populære i saltvannsakvarier til tross for at mage arter kan bli svært store og aggressive. Fisker i denne slekten kalles også neshornfisker (eng: unicorn fishes) fordi mange av artene har en pigg eller kul i pannen. Som andre kirurgfisker ha de pigger ved foten av halefinnen og må håndteres ved forsiktighet.

.:UTSEENDE:.
Voksne individer av Naso vlamingii har høye rygg- og gattfinner, vertikale blå linjer langs sidene, og små blå flekker på ryggen og bakkroppen. Et bredt, blått bånd strekker seg fra øynene til den prominente snuten. Fargen på ungfisker er skittengrønn med blå flekker og lepper, som senere blir dypblå med lilla markeringer. Når den sover eller blir skremt blir den kamuflasje-brun. Den kan bli 60 cm i lengde.

.:ATFERD:.
N. vlamingii er en aktiv svømmer som krever god vannsirkulasjon og plass. I naturen finner man den i løse grupper som spiser sammen, men også alene eller i par. Den kan være aggressiv mot andre kirurgfisker.

.:MATVANER:.
N. vlamingii lever av alger og zooplankton.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
N. vlamingii er en hardfør fisk, men det er viktig at den fores godt og ofte med rikelig vegetabilsk mat. Den kan være aggressiv mot andre kirurgfisker. Størrelsen og aktivitetsnivået tilsier at den bør ha minimum 1500 liter og gjerne vann med kraftig strøm.

_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum