Elacatinus multifasciatus

View previous topic View next topic Go down

Elacatinus multifasciatus

Post by Trond Erik on Mon Jan 13, 2014 12:47 pm


ELACATINUS MULTIFASCIATUS
Norsk navn: Grønnbåndet kutling.
Engelsk navn: Greenbanded goby.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Elacatinus (tidligere Gobiosoma) er en slekt av små kutlinger som teller mer enn 30 arter. De er torpedo-formete og vanlig størrelse er 2,5 cm, selv om enkelte arter ka bli større. De er ofte svarte med iriserende striper (fargen varierer fra art til art). Som hos andre kutlinger er rygg-finne delt i to, fremre del er avrundet slik som hos klovnefisker mens bakre del er relativ flat. Samtlige finner er gjennomsiktige.

Mange Elacatinus-arter lever som pussefisk, dvs at de spiser ektoparasitter fra andre fisker. De er derimot ikke obligate pussere og vil også spise plankton, noe som gjør dem enklere å holde i fangenskap.

.:UTSEENDE:.
Elacatinus multifasciatus er lysegrønn med tynne iridiserende grønne bånd som går vertikalt nedover kroppen. Hodet er hvitt med et brunrødt bånd over hvert røde øyne. Den kan bli 5 cm i lengde og er dermed større enn mange andre Elacatinus-kutlinger.

For en generell identifikasjonside for Elacatinus, se her: http://www.saltvannsprat.com/t835-identifisering-av-elacatinus-arter

.:ATFERD:.
E. multifasciatus er en fredelig og trygg fisk. Den vil ikke utvise aggresjon ovenfor andre enn artsfrender men denne aggresjonen vil minke i større akvarier. Den er protygonos hermafroditt og starter livet som hunkjønn.

.:MATVANER:.
E. multifasciatus vil spise det meste som tilbys.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.
E. multifasciatus blir jevnlig oppdrettet, blant annet av ORA, men viltfanget er også å få kjøpt. Det er uvisst om oppdrettede individer er å få tak i i Norge.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
Dette er en enkel og hardfør fisk. Den beskjedne størrelsen gjør at minimumsstørrelsen på akvariet er 50 liter for ett individ.


_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum