Lophozozymus edwardsi

View previous topic View next topic Go down

Lophozozymus edwardsi

Post by Trond Erik on Mon Jan 13, 2014 9:26 am


LOPHOZOZYMUS EDWARDSI
Norsk navn: ?
Engelsk navn: ?

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Lophozozymus er en slekt av marine krabber i familien Xanthidae som inneholder minst 15 arter. Xanthidae er en av de største krabbe-familiene med over 500 arter. Krabber i denne familien inneholder ofte toksiner som ikke brytes ned ved oppvarming. Det antes at toksinene produseres av bakterier fra slekten Vibrio som lever i symbiose med krabbene. Toksinene sitter i kjøttet og krabbene kan ikke bruke disse under jakt ved å paralysere bytte. Noen krabbe-slekter har derimot hår som kan gi allergiske reaksjoner.

Krabber i Xanthidae-familien blir ofte mellom 5 og 10 cm og flere av dem er fargerike. De er generelt trege og vil holde seg i skjul for det meste av tiden. De fleste er opportunistiske i matveien og vil spise nær sagt hva som helt som de får tak i, Dette kan inkludere andre virvelløse dyr som snegler og eremitter, selv om de fleste erfaringer tilsier at de vil la disse i fred dersom de finner nok annen mat (f. eks fór-rester). De vil også spise fisk, men det er lite trolig at de vil klare å fange levende fisk som ikke er syk. Slikt sett er de gode arter å ha i akvarier da de vl rydd opp i matrester og døde dyr.

Er mer reellt problem med mange krabber i familien Xanthidae er at de vil utvide groper og sprekker i levende stein slik at de får bedre plass. Over tid kan dette svekke steinen.

.:UTSEENDE:.
Lophozozymus edwardsi har den typiske formen til Xanthidae-krabber. Skallet er hvitt med irregulære oransje flekker. Den kan bli minst 5 cm over skallet.

.:ATFERD:.
L. edwardsi antas å oppføre seg som Xanthidae-krabber generelt.

.:MATVANER:.
L. edwardsi antas å ha en diett som Xanthidae-krabber generelt.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
Et enkelt nyttedyr som kanskje kan bli et problem dersom den ikke får nok mat.

_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum