Odontodactylus scyllarus

View previous topic View next topic Go down

Odontodactylus scyllarus

Post by Trond Erik on Sat Jan 11, 2014 3:23 pm


ODONTODACTYLUS SCYLLARUS
Norsk navn: ?
Engelsk navn: Peacock mantis shrimp.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Odontodactylus er en slekt av mantisreker med 8 arter. Mantisreker er solitære dyr som for det meste holder seg i skjul i huler som de graver ut. For det meste dreper de bytte ved å ligge i skjul og vente på dem, men noen forlater også skjulestedet for å lete opp og jakte på bytte.

Mantisreker deles inn i to grupper etter måten de dreper bytte på. "Spiddere" har piggete utvekster på klørne som de bruker til å spidde bytte med. Hos "knusere" klørne klubbe-formete utvekster som de bruker til å knuse bytte. Slagene er svært raske og tilsvarer hurtigheten på ei kule. "Knusere" foretrekker snegler, krabber og skalldyr som bytte mens "spiddere" gjerne går etter fisk.

Øynene til mantisreker, som sitter på stengler og kan beveges uavhengig av hverandre, er de mest komplekse som finnes i dyreriket.

.:UTSEENDE:.
Odontodactylus scyllarus er blant de mest fargerike mantisrekene. De er hovedsaklig grønne med oransje føtter og leopard-lignende flekker på fremre del av skallet. De kan bli 18 cm i lengde.

.:ATFERD:.
O. scyllarus graver U-formete huler i løs substrat som i naturen kan bli fra 3 til 40 meter dype.

.:MATVANER:.
O. scyllarus er en "knuser" og en aktiv jeger som foretrekker snegler, skalldyr og muslinger. Den vil gjentatte ganger slå klubbene sine mot byttet inntil den bryter gjennom til mykvevet under. Slagene er så kraftige at det ryktes at den kan knuse tynne glassvegger i akvarier.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
O. scyllarus er en av favoritt-mantisrekene på grunn av fargene. Som andre mantisreker er den enkel og hardfør men egner seg ikke sammen med fisker og mange nyttedyr. Den bør også håndteres med forsiktighet.

_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum