Chaetodon ephippium

View previous topic View next topic Go down

Chaetodon ephippium

Post by Trond Erik on Fri Jan 10, 2014 1:13 pm


CHAETODON EPHIPPIUM
Norsk navn: Sal-sommerfuglfisk
Engelsk navn: Saddle butterfly.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Chaetodon er en stor slekt av tropiske fisker som hører til familien Chaetodontidae (sommerfugfisker). Slekten inneholder omtrent 90 forskjellige arter, mange av dem er svært vakre.

Dessverre har mange sommerfuglfisker fra slekten Chaetodon polypper fra koraller på menyen, og noen av dem er obligate korallivorer, dvs at de utelukkende lever av korallpolypper. I likhet med keisere vil graden av napping variere fra individ til individ innen én art, og vil også påvirkes av hvor mye den mates, og med hva. Mange av dem er også sarte og vil ikke trives sammen med aggressive og viltre fisker. Dette gjør til sammen at sommerfuglfisker på generell basis egner seg mest for erfarne akvarister som kjenner deres behov og atferd.

Sommerfuglfisker er lateralt sammentrykte og det er generelt vanskelig til umulig å bestemme kjønn på et individ basert på ytre trekk.

.:UTSEENDE:.
C. ephippium har gulgrå kropp med en stor svart flekk på øvre del av bakryggen som på undersiden har en bred hvit kant. Den har bølgende blå linjer mot buken. Halsen er gul og denne fargen strekker seg bakover på nederste del av buken. Voksne individer har filament fra øvre del av ryggfinnen. Den kan bli opp til 30 cm i lengde og er dermed, sammen med C. lineolatus, den største sommerfuglfisken.

.:ATFERD:.
I naturen finner man C. ephippium alene, i par eller i mindre grupper). Den er aggressiv mot artsfrender og to bør bare holdes sammen dersom de er et etablert par.

.:MATVANER:.
Som så mange andre sommerfuglfisker har C. ephippium koraller på dietten, spesielt SPS, men den lever også av trådalger, mindre virvelløse dyr og fiskeegg.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
Denne fisken egner seg best i akvarier uten mye koraller. Den bør ha minimum 500 liter

_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum