Arothron nigropunctatus

View previous topic View next topic Go down

Arothron nigropunctatus

Post by Trond Erik on Tue Jan 07, 2014 6:20 pm


AROTHRON NIGROPUNCTATUS
Norsk navn: Sortflekket kulefisk.
Engelsk navn: Blackspotted pufferfish og Dogface puffer.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Arothron er en slekt av kulefisker med 15 arter. Som andre tetraodontiformer har kulefisker 4 store tenner i formunnen som er parvis fusjonert til nebblignende strukturer.

Som beskyttelse mot predatorer har de to kjente forsvar: sekresjon av toksiner (tetradoxin) og å blåse seg opp ved å svelge vann eller luft.

.:UTSEENDE:.
Arothron nigropunctatus har en oval, utstrakt kroppsform. Huden mangler skjell. Den mangler laterallinje og brystfinner. Rygg- og gattfinnen er små, symmetriske og trukket langt bak på kroppen. Snuta er kort og ender i fire kraftige tenner.

Bakgrunnsfargen varierer og kan være grå, lysebrun, blåaktig, mørkeblå, lysegul, oransjegul og av og til en blanding. Fargen blir mørkere nær øynene og munnen. Huden er har mørke flekker som kan varierer i størrele og fasong, her og der. Den kan bli 33 cm i lengde.

.:ATFERD:.
Som andre kulefisker er A. nigropunctatus en treg svømmer som vil beskytte seg ved å sekretere tetradoxin eller ved å blåse seg opp. Den er dagaktiv, territoriell og vil egne seg best med andre aggressive fisker.

Den bør ikke fanges med håv da dette vil stresse den. Bruk en beholder.

.:MATVANER:.
A. nigropunctatus lever av koraller (vanligvis Acropora-tupper, skalldyr, muslinger, svamper, tunikater og alger. Den er dermed ikke spesielt egnet sammen med koraller og mange nyttedyr. Det er viktig at den dietten inneholder hard mat som hjelper til å slipe ned tennene.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
Dette er en fisk som egner seg best i store akvarier uten koraller. Bortsett fra det regnes den som en hardfør fisk dersom den får egnet diett. Den bør ha minimum 500 liter.

_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum