Aeoliscus strigatus

View previous topic View next topic Go down

Aeoliscus strigatus

Post by Trond Erik on Fri Dec 27, 2013 1:18 pm


AEOLISCUS STRIGATUS
Norsk navn: Vanlig bajonettfisk.
Engelsk navn: Striped shrimpfish og Razorfish.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Aeoliscus er en slekt av fisker i ordenen Syngnathiformes og er dermed i nær slekt med sjøhester og pipefisker. Slekten inneholder to arter: Aeoliscus strigatus og A. punctulatus.

I likhet med andre syngnathiformer har fisker i slekten Aeoliscus en lang, smal kropp, dekket av en rekke med beinete ringer og med en liten, tubulær munn.

.:UTSEENDE:.
A. strigatus har en lang, smal kropp som ender i et langt, fint "nebb". Finnene er betydelig reduserte og gjenomsiktige. Ryggen er dekket av beskyttende beinplater som strekker seg lengre enn kroppen og går over halefinnen og ender i en skarp spiss. Et svart til brunt bånd går langt hele lengden av kroppen og krysser øynene. Basisfargen varierer med habitatet fisken lever i og er ofte grønngul når fisken lever blant sjøgress og sølvaktig når den lever over sandgrunn. Den kan bli 15 cm i lengde. Det er ingen kjente morfoligiske forskjeller mellom hanner og hunner.

.: ATFERD:.
Det mest karakteristiske med A. strigatus er at den svømmer med hodet ned. Dette kan skyldes at den foretrekker å skjule seg blant piggene til kråkeboller.

.:MATVANER:.
A. strigatus  lever av zooplankton. I motsetning til mange andre nålefisker regnes de som forholdsvis enkle å venne til preparert fór.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
A. strigatus  er en svært sensitiv fisk og regnes som vanskelig å holde i fangenskap. Den bør ha et modent akvarium med rikelig med gjemmesteder, alger, og mikroliv samt ingen fisker som kan plage den. Ideelt sett bør den bare holdes sammen med andre nært beslektede fisker (som sjøhester), ev andre helt fredelige fisker, i dedikerte oppsett. Den bør ha minimum 200 liter.

_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum