Echinaster luzonicus

View previous topic View next topic Go down

Echinaster luzonicus

Post by Trond Erik on Thu Dec 26, 2013 2:28 pm


ECHINASTER LUZONICUS
Norsk navn: Luzonsjøstjerne.
Engelsk navn: Luzon sea star.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Echinaster er en slekt av sjøstjerner med 33 arter som hører til familien Echinasteridae.

.:UTSEENDE:.
Echinaster luzonicus er en rød til brun 6-armet sjøstjerne, ofte med flekker. Den kan skifte farge, men om fargeendringen skyldes endring i habitat eller stress er ukjent. Armene kan ha forskjellig lengde siden E. luzonicus kan gjennomføre autotomy. Hver arm har en fure på undersiden.

.:ATFERD:.
E. luzonicus er en rolig og antatt fredelig sjøstjerne. Den kan reprodusere seg seksuelt og aseksuelt ved at en avrevet arm kan bli til en ny sjøstjerne (å vokse ut til et nytt stort individ kan derimot ta 2-3 år).

.:MATVANER:.
Alt vi vet om dietten til E. luzonicus er at den skal være omnivor (altetende). Den rapporteres å ha bedre overlevelse i fangenskap enn mange andre lignende sjøstjerner, som f. eks Linckia laevigata, så dette kan bety at den lettere finner mat i akvarier.

.:SYKDOM:.
Den har blitt observert assosiert med spesifikke isopoder i naturen, men hvorvidt dettet fellesskapet er positivt, negativt eller nøytralt for sjøstjernen, er usikkert, og det er også usannsynlig at disse isopodene vil overleve i fangenskap.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
Denne sjøstjernen må regnes som moderat vanskelig, hovedsaklig fordi lite er kjent om den og da spesielt i forhold til dietten og hvor stort akvarium den trenger for å finne nok mat. Mange lignende sjøstjerner er svært sensitive og vanskelige i matveien, denne regnes som mer hardfør. Alikevel vil det anbefales et stort akvarium for å øke sjansene for overlevelse over lengre tid.

_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum