Meiacanthus mossambicus

View previous topic View next topic Go down

Meiacanthus mossambicus

Post by Trond Erik on Thu Dec 12, 2013 12:26 pm


MEIACANTHUS MOSSAMBICUS
Norsk navn: Harpehale-sabeltannslimfisk.
Engelsk navn: Mozambique fangblenny og harptail blenny.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Meiacanthus er en stor slekt av kvabber med 28 arter, flere av dem populære i saltvannsakvarier. På norsk kalles fisker i denne slekten sabeltannslimfisker. Mange av disse har et giftig bitt som kan være smertefullt men sjansen for at bittet skal penetrere huden er svært liten. Det er heller ikke rapportert å være farligere enn forbigående smerte.

I motsetning til de fleste andre kvabber holder sabeltannslimfisker seg store deler av tiden i vannsøylen, og ikke liggende blant koraller og steiner.

De er hardføre fisker og venner seg lett til forskjellig type mat. I naturen lever de hovedsaklig av bentiske og planktoniske virvelløse dyr.

.:UTSEENDE:.
Meiacanthus mossambicus er en langstrakt, ål-lignende fisk som er grå med gul halefinne og svart rygg- og gattfinne. Den kan bli 10 cm i lengde.

.:ATFERD:.
I motsetning til mange andre kvabber som tilbringer mye tid enten bortgjemt eller liggende, er M. mossambicus stort sett aktivt svømmende på jakt etter plankton. De er fredelige og vil ikke plage andre fisker eller nyttedyr. De vil stort sett heller ikke plages av andre fisker, sannsynligvis pga det giftige bittet.

.:MATVANER:.
M. mossambicus lever av zooplankton og mindre, bentiske virvelløse dyr, men vil spise det meste som tilbys av fint-oppkuttet mat.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.
M. mossambicus har blitt oppdrettet av ORA men tilgjengeligheten på oppdrettede individer i Norge er ukjent.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
M. mossambicus er antatt å være en enkel og fredelig fisk. Den er uvanlig i akvarier, muligens på grunn av det giftige bittet og lav tilgjengelig. På grunn av størrelse og aktivitetnivå bør den ikke gå i et akvarium mindre enn 130 liter.

_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum