Euphyllia paraancora

View previous topic View next topic Go down

Euphyllia paraancora

Post by Trond Erik on Wed Jan 02, 2013 10:06 pm

Norsk navn: ?, engelsk navn: Branching Hammer Coral.

.:BESKRIVELSE:.
Euphyllia-slekten, som hører til LPS-korallene, inkluderer en rekke veldig populære akvarie-koraller, inkludert E. ancora, E. paraancora, E. divisa, E. paradivisa og E. glabrescens. Dette er hardføre koraller som det er lett å holde.

.:UTSEENDE:.
Euphyllia paraancora har som de øvrige Euphyllia-korallene et kraftig skjelett av flabello-meandroid-typen, dvs at korallittene ikke er delt inn ved hjelp av skillevegger, og der hver polyp er omkranset av en mengde svært lange tentakler. For E. paraancora er disse tentaklene rette og ugrenete og ender i små hammer-lignende knotter, som ofte er lysere enn resten av tentaklene. De vanligste fargene på tentaklene er fluroscerende grønn og brun, og tentaklene er ofte gjennomsiktige. E. paraancora kan vokse seg stor, gjerne opp til 30 cm i diameter.

E. paraancora skiller seg fra E. ancora ved at korallitene er adskilte og ikke sammenvokste.

.:ATFERD:.
Som mange andre LPS-er har E. paraancora lange sweeper-polypper som kan skade nærliggende koraller. Polyppene åpner seg og sender ut tentaklene om dagen. E. paraancora kan vokse tett ved de andre Euphyllia-artene bortsett fra E. glabrescens

.:NÆRING OG LYS:.
E. paraancora i likhet med de øvrige Euphyllia-artene er ikke kresen når det gjelder lys. Den vil trives under de fleste lys som brukes i moderne saltvannskvarier. Den trives ikke med høy vannsirkulasjon og bør plasseres der sirkulasjonen er lav til moderat. Ved for høy sirkulasjon vil korallen ikke åpne seg og sende ut tentaklene da disse vil kunne skjære seg mot de skarpe koralitt-kantene. Av samme grunn bør frak av Euhpyllia-arter gjøres med forsiktighet, tentaklene kan lett ødelegges, og transportere man andre koraller sammen me Euphyllia kan disse også kuttes op på koralittene.

E. glabrescens vil verdsette mating selv om det ikke er nødvendig. Polyppene er store og de kan ta store matbiter, f.eks har de blitt matet med levende småfisk i fangenskap.

E. paraancora kan i likhet med andre Euphyllia-arter formere seg ved knoppskyting, dvs at små polypper som dannes ved basen kan løsne for så å danne nye kolonier.

.:SYKDOM OG PREDATORER:.
Ved skader kan E. paraancora og andre Euphyllia-arter utvikle en sykdom som kalles "brown-jelly disease" (BJD), en infeksjon som angriper polyppene. Ofte vil BJD bare angripe en gren og nærtstående grener kan være fullstendig uberørt av sykdommen.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
E. paraancora er enkle koraller å holde, men observer korallen nøye før innkjøp for å være sikker på at den ikke har en skade som kan føre til sykdom.

avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum