Chatodon rafflesi

View previous topic View next topic Go down

Chatodon rafflesi

Post by Trond Erik on Sun Dec 01, 2013 8:36 pm


CHAETODON RAFFLESI
Norsk navn: Gul gittersommerfugl.
Engelsk navn: Latticed butterfly.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Chaetodon er en stor slekt av tropiske fisker som hører til familien Chaetodontidae (sommerfugfisker). Slekten inneholder omtrent 90 forskjellige arter, mange av dem er svært vakre.

Dessverre har mange sommerfuglfisker fra slekten Chaetodon polypper fra koraller på menyen, og noen av dem er obligate korallivorer, dvs at de utelukkende lever av korallpolypper. I likhet med keisere vil graden av napping variere fra individ til individ innen én art, og vil også påvirkes av hvor mye den mates, og med hva. Mange av dem er også sarte og vil ikke trives sammen med aggressive og viltre fisker. Dette gjør til sammen at sommerfuglfisker på generell basis egner seg mest for erfarne akvarister som kjenner deres behov og atferd.

Sommerfuglfisker er lateralt sammentrykte og det er generelt vanskelig til umulig å bestemme kjønn på et individ basert på ytre trekk.

.:UTSEENDE:.
C. rafflesi er gul med svart kanter på skjellene som gir den et gitter-aktig utseende. Den har svarte øyne med en blå flekk mellom dem. På halefinnen har den en svart, vertikal stripe. Når den sover eller er stresset får den en svart flekk foran på kroppen. Den kan bli 18 cm i lengde.

.:ATFERD:.
I naturen finner man C. rafflesi alene eller i par.

.:MATVANER:.
Som andre sommerfuglfisker har C. rafflesi koraller på dietten, men også børsteormer og anemoner. Den spiser både polyppene fra fjærkoraller og stjernekoraller, dvs både SPS, LPS og mykkoraller. Når det er sagt regnes den som en av de mer trygge sommerfuglfiskene, og da antageligvis fordi mange individer kan vennes til annen mat slik at de lar koraller stort sett være i fred.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
Dette er en moderat enkel sommerfuglfisk. Enkelte individer vil nappe på korall-polypper, men den regnes alikevel blant de mest revs-trygge. Den bør ha minimum 500 liter.

_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum