Chaetodon auriga

View previous topic View next topic Go down

Chaetodon auriga

Post by Trond Erik on Sun Dec 01, 2013 7:04 pm


CHAETODON AURIGA
Norsk navn: Filament-sommerfuglfisk.
Engelsk navn: Threadfin butterfly og Auriga butterfly.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Chaetodon er en stor slekt av tropiske fisker som hører til familien Chaetodontidae (sommerfugfisker). Slekten inneholder omtrent 90 forskjellige arter, mange av dem er svært vakre.

Dessverre har mange sommerfuglfisker fra slekten Chaetodon polypper fra koraller på menyen, og noen av dem er obligate korallivorer, dvs at de utelukkende lever av korallpolypper. I likhet med keisere vil graden av napping variere fra individ til individ innen én art, og vil også påvirkes av hvor mye den mates, og med hva. Mange av dem er også sarte og vil ikke trives sammen med aggressive og viltre fisker. Dette gjør til sammen at sommerfuglfisker på generell basis egner seg mest for erfarne akvarister som kjenner deres behov og atferd.

Sommerfuglfisker er lateralt sammentrykte og det er generelt vanskelig til umulig å bestemme kjønn på et individ basert på ytre trekk.

.:UTSEENDE:.
C. auriga har hvit kropp med kryssende svarte striper og gul bakkropp. Lengst bak på den gule delen av ryggfinnen har den en svart flekk. Bakre del av ryggfinnen kan også utvikle en lang vimpel Den har et svart, vertikalt bånd som går gjennom øynene. To varianter finnes: Rødehavs-varianten (C. auriga auriga) mangler den svarte flekken på ryggfinnen mens varianten som lever utenfor Rødehavet (C. auriga setifer) har denne. Den kan bli 23 cm i lengde.

.:ATFERD:.
I naturen finner man C. auriga alene, i par eller i større grupper som leter etter mat sammen. Dette regnes som en relativt hardfør sommerfugl men kan være forholdsvis sky, i hvert fall i starten, og bør derfor ha tilgang til skjulesteder.

.:MATVANER:.
Som andre sommerfuglfisker har C. auriga koraller på dietten, men også børstemarker, alger, og anemoner. Den er derfor ikke en egnet fisk å holde sammen med koraller, spesielt ikke SPS.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
Dette er en relativt hardfør sommerfuglfisk men som vanligvis ikke vil fungere godt sammen med SPS. Den bør ha minimum 500 liter.

_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum