Corythoichthys intestinalis

View previous topic View next topic Go down

Corythoichthys intestinalis

Post by Trond Erik on Sun Dec 01, 2013 10:03 am


CORYTHOICHTHYS INTESTINALIS
Norsk navn: Markert nålefisk (?).
Engelsk navn: Scribbled pipefish.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Corythoichthys er en slekt av nålefisker i familien Syngnathidae med 12 arter. Taksonomien på denne slekten er ikke helt fastlagt ennå. Nålefisker er nært beslektet med sjøhester og som for sjøhester vil hannen bære eggene i en pung på magen.

Nålefisker er dårlige svømmere og foretrekker å trekke seg over substratet omtrent som slanger gjr. I liket med sjøhester vil de holde seg fast til alger og lignende ved hjelp av halen sin.

Som for sjøhester består nålefiskenes kurtise av en omfattende dans som avslutter ved at hunnen plasserer eggene på hannen underside. Hannen vil deretter gro en hudfold over eggene slik at de ligger skjermet,

.:UTSEENDE:.
Corythoichthys intestinalis er lang og slank med en run, tubeformet munn og kort halefinne. Fargen er lysegrå med mørkere skjatteringer og bånd. Den kan bli 16 cm i lengde.

.: ATFERD:.
C. intestinalis er en fredelig fisk men kan bli plaget av andre, mer aggressive, fisker. Den bør derfor helst gå sammen med mindre, fredelige fisker.

.:MATVANER:.
C. intestinalis lever i naturen omtrent utelukkende av kopepoder og det er vanskelig å gjenskape denne dietten i akvarier. Den trives derfor best i større akvarier uten konkurrenter som vil spise kopepoder. Overf tid kan den vennes til å spise preparert fór.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
Dietten til C. intestinalis gjør at den er vanskelig å holde over tid og den egner seg derfor best for akvarister som lager dedikerte systemer for den. Gjerne med hyppig matinger av levende kopepoder, noe som stiller krav til akvariets filtersystemer. Den er ingen god svømmer og vil i likhet med sjøhester foretrekke akvarier med mindre strøm.

_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum