Dolabella auricularia

View previous topic View next topic Go down

Dolabella auricularia

Post by Trond Erik on Thu Nov 28, 2013 7:26 pm


DOLABELLA AURICULARIA
Norsk navn: Butt sjøhare (?)
Engelsk navn: Blunt-end sea hare.

.:BESKRIVELSE:.
Dolabella er en slekt av sjøharer. Sjøharer er mellomstore til store gastropoder med et mykt, internet skjell laget av proteiner. Dolabella-sjøharer skiller seg ut fra andre sjøharer ved skjellet deres befinner seg i bakre del av kroppen og er skrått og diskeformet. Fargen varierer, ofte med flekker i brunt og grønt noe som gir den svært god kamuflasje.

.:UTSEENDE:.
Dolabella auricularia er en stor sjøhare som kan bli opp til 40 cm i lengde. Den har et knudrete utseende og et kort, butt hode. Huden er dekket med tuberkler og hud-folder. Det indre skjellet har øre-form.

.:ATFERD:.
Et fredelig dyr som foretrekker området med lite strøm, gjerne med sjøgress og lignende den kan gjemme se i. Dersom den plages vil den kunne skille ut lilla blekk.

.:MATVANER:.
D. auricularia lever i naturen hovedsaklig av brungrønne og røde makroalger og er en svært effektiv alge-spiser. Bare de færreste akvarier vil ha tilstrekkelig med alger til å holde en fullvoksen D. auricularia i live over tid.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
Siden dette er en stor snegle bør man ha et stort akvarium med mye alger ev mate den spesifikt. Bortsett fra dét er den enkel. Den vil kunne slippe ut blekk dersom den stresses, men dette blekket er ufarlig og vil vanligvis fjernes av akvariets filtersystemer,

_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum