Astropecten polyacanthus

View previous topic View next topic Go down

Astropecten polyacanthus

Post by Trond Erik on Sun Nov 24, 2013 11:38 am


ASTROPECTEN POLYACANTHUS
Norsk navn: Sandvendende sjøstjerne.
Engelsk navn: Sand sifting starfish.

.:BESKRIVELSE:.
Astropecten er en stor slekt av sjøstjerner med mange titalls arter.

.:UTSEENDE:.
Astropecten polyacanthus har en overside som varierer i farge fra krem, grågrønn til brun, ofte med mørkere sjatteringer og lysere perifere imråder, mens undersiden er oransje. Langs kantene på de fem armene er det en rekke av lange, skarpe pigger, vanligvis med brun base og bleke tupper. Armene er forholdevis brede med en maksimumslengde på 9 cm. Tubeføttene er spisse og uten sugekopper som gjør at den lettere kan grave.

As. polyacanthus kan forveksles med Archaster spp som har lignende utseende. Archaester har derimot pigger som er butte og på oversiden, parallelle, radielle rader av skjell, noe As. polyacanthus ikke har.

.:ATFERD:.
As. polyacanthus tilbringer det meste av tiden nedgravd i sand. Den inneholder den kraftige nevrogiften tetrodotoksin (TTX) som det ikke finnes motgift for. Dette skal derimot ikke være et problem i saltvannsakvarier da denne giften ikke sekreteres ut.

.:MATVANER:.
As. polyacanthus lever av detritus og små skalldyr som den finner i sanden. Den vil også av og til svelge større sandpartikler for å få i seg biofilmen og små virvelløse dyr som er festet til dem. Dessverre vil denne sjøstjernen sjelden finne tilstrekkelig mat i fangenskap og lever derfor som oftest veldig kort tid før den sulter ihjel.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
Dette er en vanskelig sjøstjerne å holde i live på grunn av at den ikke finner nok mat i vanlige akvarier. Den anbefales derfor bare til eksperter som har akvarier velegnet for slike dyr.

_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum