Pomacanthus navarchus

View previous topic View next topic Go down

Pomacanthus navarchus

Post by Trond Erik on Tue Nov 19, 2013 10:17 am


POMACANTHUS NAVARCHUS
Norsk navn: Nettkeiser.
Engelsk navn: Bluegirdled angelfish og Majestic angelfish.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Pomacanthus er en slekt av store keiserfisker som teller 13 medlemmer, flere av disse populære i saltvannsakvarier til tross for at de ikke er revssikker og blir store. De selges som oftest som unge eksemplarer som ikke ennå har fått fargene og formen til voksne individer.

.:UTSEENDE:.
Pomacanthus navarchus er som ung blå med hvite striper, i likhet med mange andre Pomacanthus-arter. Overgangen til voksenfarger går raskt og mellomstadier ses ofte ikke i naturen, og dette skjer vanligvis når fisken er 6-7 cm i lengde. Voksne individer har gul bakgrunnsfarge som skjules av en blå maske som dekker øynene og strekker seg bakover, blå buk, og blå bakkropp og halefinne. D gule feltene har blå flekker. Finnene og de blå feltene har lyseblå kant. Den kan bli 41 cm i lengde men dette er sjeldent og vil neppe skje i fangenskap, der ca 20 cm er mer vanlig maksimumsstørrelse.

Se /t773-forskjeller-pa-juvenile-individer-av-keisere-fra-slekten-pomacanthus for en sammenligning av juvenile individer fra Pomacanthus-slekten.

.:ATFERD:.
En aktiv fisk som stadig er på jakt etter mat. Den er ikke revssikker og vil kunne nappe på det meste, og da i særdeleshet muslinger og knapper (Zoanthus sp.). Den er stort sett fredelig mot andre fisker, og regnes som mer fredelig enn de fleste andre store keisere, men vil kunne utvise territoriell aggresjon mot andre fisker med lignende kroppsform, spesielt mot andre fisker fra Pomacanthus-slekten.

.:MATVANER:.
P. navarchus er altetende og bør få servert et allsidig fór med fokus på kjøtt, dvs mysis og andre krepsdyr, og alger (gjerne spirulina). Hyppig og rikelig fór kan redusere hvor mye den napper. I naturen vil den foretrekke svamper og tunikater i tillegg til alger.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
Dette er en enkel fisk men siden den napper på mange koraller, anemoner og muslinger er den ikke en fisk for alle. Størrelsen tilsier at den bør ha minimum 700 liter.


Voksent individ.


Ungt individ.


Bildet over, som viser denne fiskens utbredelse, er hentet fra www.aquamaps.org

_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

Re: Pomacanthus navarchus

Post by Trond Erik on Mon Apr 13, 2015 7:12 am

En nettkeiser sett ovenfra:


_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum