Gobiodon histrio

View previous topic View next topic Go down

Gobiodon histrio

Post by Trond Erik on Sun Nov 17, 2013 12:21 pm


GOBIODON HISTRIO
Norsk navn: Grønn klovnekutling; engelsk navn: Broad-barred goby og Green clown goby.

.:BESKRIVELSE:.
Gobiodon er en slekt av kutlinger som ofte kalles klovne- eller korallkutlinger. I motsetning til de fleste andre kutlinger graver ikke kutlinger i Gobiodon-slekten huler, men holder til mellom grenene til steinkoraller. Slekten består av 23 arter.

.:UTSEENDE:.
Gobiodon histrio er en kutling med grønn bakgrunnsfarge. Denne bakgrunnsfargen brytes av striper som gjerne er oransje eller røde, og som kan dekke hele kroppen eller bare deler av hodet. På kroppen går stripene ofte over til flekker. Som andre klovnekutlinger er den solid bygd med et spesielt markant hode. Den kan bli opp til 3,5 cm i lengde.

.:ATFERD:.
G. histrio er en fredelig og aktiv fisk som foretrekker å kunne skjule seg blant grenene til steinkoraller, spesielt Acropora, i grupper på 5 til 15 individer. I akvarier derimot, bør de enten holdes alene eller i sammensatte par, da de kan utvise aggresjon mot artsfrender når de holdes i akvarier, spesielt mindre akvarier der de vil komme i mye kontakt med hverandre.

De foretrekker også å legge eggene sine på undersiden av Acropora-grener.

.:MATVANER:.
G. histrio er karbivor og plankton-eter. Den vil svømme mindre strekninger fra tilholdsstedet i en korallkoloni for å fange zooplankton som kommer drivende. Den kan også nappe på Acropora-polypper.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
Dette er en enkel fisk og siden den er liten og ikke har behov for svømmeplass kan den fint gå i et lite akvarium. Man bør være obs på at den kan nappe på Acropora-polypper.

_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum